Björnskytte

Igår var jag, pappa och brorsan till Åsarna och sköt björnskytte, det var riktigt roligt!

Station 1:

En frontbjörn på kanske tio meters håll. Den skulle beskjutas med två skott på fyra sekunder.


Station 2

En löpande björn, avstånd runt 50 meter. Man skulle skjuta ett skott på vardera sida om skärmen, vilket gjordes två gånger för att få till fyra skott totalt.


Station 3

Historien var att en björn var påskjuten, nu skällde en hund ståndskall på den, plötsligt går den lös och kommer ut framför dig. Här på bilden kan man se att björnen och hunden kommer tillsammans, några meter senare delade figurerna på sig och man skulle då skjuta två skott på björnen innan den försvann in i buskarna. Tilläggas kan att mannen som var vid stationen kunde berätta att det var tre stycken som skjutit hunden dittills under dagen!


Station 4

Här var historien att björnen från station 3 fortfarande inte var död utan den dök plötsligt upp, och då skulle man skjuta två skott på den på fyra sekunder. Björnen befinner sig snett nedanför platsen där man stod och sköt.


Station 5

Här fick man veta att det var förmiddagen den 21 augusti och man hade tilldelats passet Vita hinken. Här kom en björn fram ur buskarna och man skulle avlossa två skott på den innan den försvann bakom träden. När man avlossat de två skotten...


...drogs en frontbjörn upp på kanske 10 meters håll, den drogs emot en och man skulle skjuta två skott på den innan den åt upp en!





Jag tyckte det var ett fruktansvärt roligt skytte, som faktiskt kändes som riktigt bra träning. Det här borde man absolut göra oftare.

Nu finns planer på att rigga upp lite linor och träna liknande skytte här hemma, vi får se hur det utvecklar sig.



Kommentarer
Danne.

Ser ut som det var en kul skjutning. Träning är aldrig fel..

2010-05-17 @ 14:48:36
URL: http://kvistabo.blogspot.com/
perran

Kul björn bana :O)

2010-06-12 @ 08:44:46
URL: http://billstabo.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0