Utställning på lördag

På lördag är det utställning här på F4 på Frösön där jag bor. Vi ska ställa ut Nittro, det blir spännande. Utöver själva utställande ska jag jobba på utställningen också. Ska ut till området imorrn och hjälpa till och ställa iordning, men först ska jag skriva biologitenta på morgonen och sen hämta grejer på Tasseborg.

Ni får hålla en tumme för mig så jag klarar tentan, den (och en lång och seg intagningsprocess) är det enda som står mellan mig och en biologutbildning!Jag älskar den här bilden

Björnskytte

Igår var jag, pappa och brorsan till Åsarna och sköt björnskytte, det var riktigt roligt!

Station 1:

En frontbjörn på kanske tio meters håll. Den skulle beskjutas med två skott på fyra sekunder.


Station 2

En löpande björn, avstånd runt 50 meter. Man skulle skjuta ett skott på vardera sida om skärmen, vilket gjordes två gånger för att få till fyra skott totalt.


Station 3

Historien var att en björn var påskjuten, nu skällde en hund ståndskall på den, plötsligt går den lös och kommer ut framför dig. Här på bilden kan man se att björnen och hunden kommer tillsammans, några meter senare delade figurerna på sig och man skulle då skjuta två skott på björnen innan den försvann in i buskarna. Tilläggas kan att mannen som var vid stationen kunde berätta att det var tre stycken som skjutit hunden dittills under dagen!


Station 4

Här var historien att björnen från station 3 fortfarande inte var död utan den dök plötsligt upp, och då skulle man skjuta två skott på den på fyra sekunder. Björnen befinner sig snett nedanför platsen där man stod och sköt.


Station 5

Här fick man veta att det var förmiddagen den 21 augusti och man hade tilldelats passet Vita hinken. Här kom en björn fram ur buskarna och man skulle avlossa två skott på den innan den försvann bakom träden. När man avlossat de två skotten...


...drogs en frontbjörn upp på kanske 10 meters håll, den drogs emot en och man skulle skjuta två skott på den innan den åt upp en!

Jag tyckte det var ett fruktansvärt roligt skytte, som faktiskt kändes som riktigt bra träning. Det här borde man absolut göra oftare.

Nu finns planer på att rigga upp lite linor och träna liknande skytte här hemma, vi får se hur det utvecklar sig.

Vicke och jag

Vår fina lilla grålle Vicke och jag tog lite kvalitetstid i helgen. Han gillar fart och fläkt så jag plockade fram den gamla slitna fotbollen och sen var det full rulle!Jätteskoj!Flygande grålleFinaste Vicke med sjön som bakgrund

För pengar kan du köpa den finaste hunden,
men pengar kan inte få svansen att vifta på den.


Bäverjakt, vårmöte och besök

I fredagskväll åkte jag iväg till Butjärna för att ägna mig åt lite bäverjakt. Jag såg en bäver men den höll sig på andra sidan tjärna, typ 300 meter bort. Det brukar bli så då isen gått på tjärna, och då blir det väldigt svårjagat. Hade hoppats på att isen skulle legat kvar än så bävrarna hållit sig till utloppet, men ja, så blev det ju inte då. Fick också sällskap av två svanar.


Svanar är ett av mina favoritdjur, de är vackra och lite mystiska. Även om de ibland kan föra ett ordentligt oliv!Igår morse var det så dags för vårmöte med jaktlaget, ett bra möte - som alltid. Sen krattade vi av gården vid slakteriet så det blev lite vårfint.

Mittidagen så kom den en kille som skulle köpa ett gevär av min bror. Sedan tidigare hade det visat sig attt spekulanten är bror till Magnus Mattson, som ju äger Nittros pappa - Fäbobergets Hivo. Så Magnus kom också hit på besök och tittade på Nittro och det blev lite jakt- och hundsnack över en kopp kaffe. Mycket trevligt!

Framåt kvällen igår begav jag mig till Dammen och hälsade på Sundsvallarna som var där, ännu mer jaktsnack ledde till att jag nu längtar nåt otroligt till höstens jakt! Att bara få släppa hundarna och vänta på upptag... Mm.Hoppas ni haft en trevlig helg!Rådjur

Idag när jag kom hem från skolan såg jag tre rådjur nere vid Vika, efter att ha konstaterat att vinden låg åt rätt håll så tog jag cykeln och cyklade ner dit med kameran. Tack vare någre enbuskar kunde jag smyga mig in på runt 80 meters håll.
De är en bock, en get och en fjolårskilling - också det en bock.
En fin liten familj, det är skönt att se att de överlevt vintern och verkar må bra. Den större bocken jagade den lilla bocken ett flertal gånger under den stund jag låg och kikade på dem.
Bocken och hans get har gått här i byn i flera års tid, geten hade två kid första året jag såg henne, men därefter bara haft ett. Vi får se vad det pluppar ut ur magen i år.
De kom närmare efter en stund. De är sådana här dagar jag önskar att jag hade tillgång till en bättre kamera.
Otroligt vackra djur, och till min stora glädje såg jag en till get uppe vid bergsskärningen också. Det bådar gott inför framtiden!

Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0