Snart sommarlov

Vet ni vad, nu har jag exakt fyra skoldagar kvar till sommarlovet! Känns hur skönt osm helst, den här kursen har verkligen satt pluggarskallen på prov, åtminstone systematikdelen.

Nu har vi två redovisningar imorrn, på tisdag inläsningsdag och onsdag frågestund, torsdagen är vi lediga (kristihimmelsfärd) och sen skrivs sista tentan för året på fredag. Efter tentan kommer mamma hit och så ska hon bo här hos mig tills på lördag och sen ska vi ut på en miniroadtrip hon och jag. Det blir mys! :)


En hundhög! :)

Bloggtorka, bäverbrorsa, Norrbyn, sommarkurs och hemlängtan

Hej och hå, nu var det alldeles för länge sen jag skrev, egentligen. Fast å andra sidan så är ju den här bloggen något som är till för mig själv egentligen, och därför borde jag inte känna press att behöva skriva, eller?

Nåja, livet rular framåt, väldigt snabbt som det känns emellanåt! Systematiktentan gick galant, klarade alla delar med VG utom en där jag bara fick G, men fick då VG totalt. Har redovisat och lämnat in den individuella uppgiften i systematiken också, vilket jag tror gick bra även om jag inte fått tillbaka den än.
Just nu håller vi på med ekologimomentet i den här kursen, och på måndag åker vi till universitetets forskningsstation i Norrbyn. Där ska vi ta en massa prover som vi ska analysera och dona med. Det ska bli kul, så tre dagar nästa vecka vigs åt Norrbyn!

I helgen sköt min bror äntligen en bäver uppe i den sjö där de jäckat oss under våren. Under min senaste vistelse var vi där flera gånger utan att lyckas nedlägga någon gnagare. Men så fick Erik göra det i helgen till sist.
Appropå Erik, så växer hans valp och blir stor, tror han kommer bli fiiin!

Nittro har haft ögoninflammation, men är numera frisk. Både Vicke och Nittro tappar sin vinterpäls nu och jag kan tänka mig att de ser ut som raggsockor bägge två. Jag längtar hem, och allra mest saknar jag nog de där fyrbenta små varelserna, även om jag såklart saknar min mänskliga familj också!

Jag har kommit in på en sommarkurs också, Fjällekologi 7,5 hp, i Östersund. Första träffen är redan tredje veckan i juni. Sen är nästa träff i augusti. Kommer bli nice!


Min Johan och jag i påskas.

Jag slutar skolan häruppe den 3 juni och sen bär det av hemåt. Jag hoppas jag får jobba lite åt VMF, annars blir det knapert i kassan!

Mental härdsmälta

Har gått in i ett knappt kontaktbart stadium av mental härdsmälta i och med att jag under lång tid nu pluggat till årets svåraste tenta - Systematiktentan!
Det är inte alls det enklaste man kan lära sig, då det gäller att ha kläm på alla detaljer kring organismernas uppdelning, livscykler på allt från mossor till näbbdjur eller varför inte en gömfröig kärlväxts gamofyter och sporofyter?

Jag har entrat ett tillstånd där allt jag säger, skämt eller upplysninger, på ett eller annat sätt kan härledas till systematik. Det har till och med gått så långt att jag drömmer om tentan på natten! I natt drömde jag att tentalokalen fattade eld, samtidigt som tentavakten hittade ett engelskt lexikon i mitt pennfack och anklagade mig för fusk. Som att ett engelskt lexikon skulle hjälpa mig i djungeln av latinska namn?

Tentan går av stapeln på tisdag och fram till dess förväntar jag mig inget annat än att fortsätta leva i en bubbla bestående av radiärsymmetriska tagghudingar, arkegon och en längtansfull blick ut mot vårsolen.

Men det är värt det.Nittro och Kitos i en bushög

Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0