Nervös

Jag är så jäkla nervös att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Imorrn börjar skolan och det känns som att jag har nollkoll på läget. Tänk om jag verkligen har det, och allt går åt helvete under morgondagen? Vojne, vojne.

Tur jag får med mig Lotta som kan hålla ordning på allt och alla, annars skulle det nog aldrig gå!



Ge mig lugnet och friden, ett ståndskall en tidig höstmorgon.

Godnatt

Nu ska jag göra kväll, imorrn tänkte jag inte ut med nån hund, ska prova hinna med skjutbanan en sväng och sen bär det av till stan. Måste till jobbet fram och tillbaka och plocka bort lite grejer och, såklart, skriva ett litet avskedsmail.

Pappa ska väl ut och släppa Vicke imorrn, hoppas att han söker som han brukar då, och inte som när han var ut med mig i fredags.



Lillstensjön


Hundträning

Igår tog jag med mig Vicke och åkte till skogen, hade tänkt gå i Älgsjöhyggena, men hade så tråkig vind så det blev Skåltjärnberget istället. Släppte vovve och sen började vi gick, det hände inget nämnvärt eftersom hunden av nån anledning inte sökte ut för fem öre, inte likt den Vicke jag jagade med i höstas. Nåväl, vi gick i alla fall förbi myren där Arro vilar och hälsade på honom och sen fortsatte vi promenaden, men det hände ingenting, så till sist gav jag upp, knallade tillbaka till bilen och åkte till Dammen för att fika. Där var jaktledarn så jag snackade lite med honom och pratade en del om vargattacken som var dan innan bara på andra sidan sjön, för övrigt en mycket trist historia.

När jag kom hem svidade jag om lite grann och tog med mig Nittro ner till Svensta på Älghälga, miljöträning och shopping är en bra kombination. Hittade en hel del fina grejer och Nittro skötte sig exemplariskt, han var väldigt lugn och sansad. Matte var stolt!



Matte



Fejning



Vicke



Idag följde jag med pappa och Nittro på en fyratimmars-promenad i Svarttjärnriset. Nittro var rackarns glad och sprang åt alla håll och kanter. Sen sansade han sig och gav sig iväg på ett par rejäla turer, och en av gångerna var det nog nåt lurt, men inget skallande. Vi hittade ett fällhorn från ifjol vid en äldre fejad tall, och det var en hel del älg som hade stökat uppe i backarna.


Nittro

 

 


 

 

 

Avskedskväll

Igår var jag, Joanna och Isabell ute på vår avskedskväll. Isabell reser söderut i helgen och vi kommer sakna ihjäl oss efter henne! Vi var och åt thaimat på Lilla Siam, tog en drink där och gick sen till Iza och åt tårta med ett glas vin. Därefter gick vi på bio och såg nya Beck-filmen. Den var rätt bra, men kändes seg på nåt vis?
I alla fall en rolig kväll med goda vänner i sällskap, tack för det brudar!

Imorrn är jag ledig, det innebär skogen! Äntligen, jag tar med mig en jycke, mest troligt Vicke, och ger mig ut på underbar Dödreskogen för att se om jag ser några vilda djur.

Nu måste jag äta frukost!

Fartfyllt liv med galet rolig helg i Höviken

Jodu, här händer det grejer. Jag har nu kommit in på basåret och börjar plugga på måndag, det blir spännande! Så nu går jag över som timtidare på jobbet igen. Känns som att jag har tusen saker att fixa innan måndag, men det grejar jag! Känner mig riktigt peppad, blir ju klasskamrat med Lotta igen också, det känns härligt!
Lite orolig över om jag kommer klara kurserna, men jag får väl lägga manken till och verkligen plugga så fixar det sig.
Stort tack till Jonas som försett mig med böcker!



I helgen var jag i Höviken hos fina Jimmy. På fredagen grillade vi och badade i tunna nere vid sjön. Riktigt mysigt, och kul. Gjorde ganska tidig kväll, men det var nog tur det. Vi hade ju lyckats dricka både en och två whisky, cider och öl. Sen blev det lördag och då ställde vi i ordning inför kvällens kräftskiva och sen drog vi till gropa och hade en lite inofficiell jaktstig. Vi var 14 pers och vi sköt ett antal stationer med 22., sen blev det duvor och sist björn med studsare, och ja, det var jag som vann. Haha, var ju tvungen att visa pojkarna vart skåpet skulle stå! Riktigt kul! Sen drog vi hem till det Fröjdska residentet igen och gjorde oss respektabla och drog igång lite förfest, nåja, öl hade det visst druckits sen tio på morgonen. Brorsan och Kristina dök upp och sen fick vi skjuts ner till sjön och kräftskivan. Käkade kräftor och sen blev det lekar. Satan i min gata vilken smärta i fotlederna efter buntbands-ihop-sättnings-leken med inslag av tipsrunda. Men kul, åh ja! Sen spårade lekarna ur för det kom så mycket folk.
Kvällen flöt på med galen dans, några som näckade, god dryck och mysigt sällskap. Sen kom pappa och skulle köra hem Erik och Kristina. Jag och Jimmy kom på att vi kunde åka med dom upp till huset, så jag sätter mig i bilen och tittar på pappa. Utbrister: Men det är ju fel karl!!!! Sen hoppar jag ur bilen och springer iväg... Jag kände inte igen pappa, det är illa! Haha, men iaf sen gick jag tillbaka och insåg att det var pappa ändå.
Liite för mycket av det goda där ett tag kanske. ;-)
Sjukt rolig kväll! Bilder från både fredag och lördag kommer läggas på Facebook så snart jag hinner.

Söndag var man ju lite seg, så det blev en slappardag, fast vi var ju ner till sjön och städade också. Sen blev det middag i Höviken och sen åkte vi till stan. Där blev det mys med bad, film, mat, lakrits och jadå, trocadero. Ni börjar väl kunna det vid det här laget!



Nu har jag just tuggat i mig en fantastiskt god sallad som Iza tipsade om.
Egentligen borde jag gå och lägga mig nu, är nog lite sliten efter helgens aktiviteter, men det var det lätt värt! Tack till alla er som var med!


Kretsmästerskap och bockpremiär

I eftermiddag bär det av till skjutbanan för att idka lite skytte, idag är det kretsmästerskap, och det ska bli riktigt kul. Jag har satsat på att vila mig i form till följd av att jag varit så sjuk i veckan. Denna träningsform funkar ju för andra så varför inte för mig?

Idag var det så bockpremiär, jag fick dock avblja den till följd av ovan nämnda sjukdom. Broder och pappa var dock ute men inget verkar ha blivit skjutet, dock ligger brodern och sover så egentligen vet jag inte hur det gick för honom. Men jag ska hinna med nån form av jakt alldeles snart. Om inte annat så får man ju släppa vovvarna nästa fredag!!

Näni, nu kanske man skulle gå ut å klappa hundarna en stund.



Vinter!



Älgspaning

Igår åkte vi ut på älgspaning jag och J. Fast först var vi i gropa och sköt en stund, huvva så roligt. Jag gillar när det smäller! Men i alla fall, sen begav vi oss till Dödre och Tjutis för att spana efter nån form av älg. Vi såg till sist fyra stycken, en ko med två kalvar och en liten kviga. Kul med dubbelkalv, men de såg väldigt små ut tyvärr. Men vi får hoppas att de växer på sig.

Ännu är jag dock något sjuk, har lite ont i halsen än, men långt ifrån så illa som under veckan. Så imorrn åker jag iväg till sjuktbanan och skjuter kretsmästerskapet,för första gången på flera år. Jag har ju lyckats vara bortrest eller sjuk senaste typ två eller tre åren när det varit kretsen, men nu jävlar!



Kanske man får se nåt i den här storleken eller större i höst?





Bara låt mig leva, i glädjen, i livet.



Lite dödare

Återigen är världen en karusell, halsen gör ont, min arma läpp gör ont så jag kan inte äta som folk, mitt huvud gör ont, mina muskler gör ont.

Mådde ju bättre igårkväll, men man ska fan inte gå å lägga sig, nu är det ju sämre än sämst igen. Som tur är ser det ut å vara sol ute, kanske ska jag ligga däckad där i den idag, även om soffan är lättsammare att vara död i.

Jösses, jag vill inte vara sjuk!

Lite piggare

Åkte hem till Gillhov. Nu har mamma stoppat i mig alla sorters med vitaminer, frukt och grönsaker, så ja, jag känner mig lite piggare, världens snurrar inte runt och det finns hopp om liv. Jag tror dock jag kommer inneha liggande position ett dygn till i allafall, för säkerhets skull.

Jag vill inte vara sjuk nu, jag har inte tid. Har en häst som måste flyttas i helgen, och så blir det ju lovligt med bock på söndag, och så vill jag ju träffa J.



Blöt busig hund

Onsdagsmorgonen

Jag har vaknat nu, ännu har inte världen börjat snurra, men jag har fortfarande ont överallt. Det är inte så skönt det heller.
ska prova ta en dusch och äta lite frukost och se om det blir bättre.

Mår jag lika illa ikväll som jag gjorde igårkväll ska jag prova åka hem, fast man kanske inte ska köra bil när hela världen är en karusell??

Herregud

Jag sitter ner och allt snurrar. Jag la mig i soffan, allt snurrar. Fotöljen snurrar också. Kan banne mig inte gå å lägga mig om allt bara ska snurra hela tiden.

Nu är det Stolthet och Fördom på TVn, jag ska slänga ikull mig, dricka en massa varmt och se om det blir bättre i livet snart.

Däckad

Imorse kände jag mig helt okej, vaknade och mådde som vanligt. Åkte till jobbet efter att ha kikat lite film på morgonen. På jobbet blev jag mer och mer snurrig och nu ligger jag däckad i min fotälj och hoppas att det här går över.

Sjuklig.

Fiske i solen

Igår skulle vi så iväg och fiska, jag och J. Vi mötte upp på Tjutis-skogen och åkte vidare till vårt mål, placerade båten i sjön och åkte iväg. Vi tänkte att det lät väl vara lugnt på fiskefronten denna stekheta nästan vindstilla dag, men tji fick vi. Fisket var kanonbra och kanske var det den mest lyckade dejten någonsin! Haha!



Bilden får tala för sig.


Sen efter fiskafänget så sammanstrålade vi i staden för att avsluta kvällen med filmtittning. En riktigt bra dag, med finväder, bra fiske, trevligt sällskap, film, popcorn och trocadero.





Imorrn bär det nog av hem efter jobbet, skulle ha dansat, men det var visst ingen dans, så det får vara till en annan gång. Istället blir det troligen älgspaning hemmavid. Och njuta av finvädret förstås!

Nu måste jag sova, börjar kl 06:00 imorrn!



Utmanad av Bella!

Berätta 6 hemligheter om dig själv som du aldrig berättat i bloggen. Knäppa, allvarliga, du bestämmer ;) Vågar du?

- drömmer om att lär mig rida västern, åka till Montana och leva ranchliv
- jag har aldrig någonsin provat röka eller snusa
- avskyr att såra andra människor, även om jag egentligen inte kan påverka det som händer
- har varit/är rädd för att bli en bitter gammal nucka
- jag är jägare och hatar inte vargar, trots att många tror att alla jägare avskyr dessa djur
- dricker kaffe om inget annat bjuds, men tycker egentligen att det är ganska äckligt

Jag utmanar:
Joanna och Jeanette och ni som törs! ;)

Just smile, people!

Solen skiner och jag njuter! Jag ligger platt ute och bara lapar sol, så fruktansvärt underbart!

Vovve och jag promenerade en sväng i morse och busade lite nere vid sjön. Snart borde pappsen komma hem och sen närmar sig kvällens händelser.



Smile!

Framåt - uppåt

Jag skulle gå och lägga mig, men så började jag läsa igenom mina gamla blogginlägg från oktober fram tills nu. Det har verkligen hänt mycket, och jag inser hur långt jag tagit mig på denna tid som gått. Mycket som inte står i bloggen bär jag inom mig, men jag känner att det är där den största förändringen finns, inuti. Jag vaknar faktiskt på morgonen och känner mig glad nu, jag vandrar inte längre i en mörk tunnel utan slut, utan det ter sig rätt ljust i min tillvaro nu. Jag vågar hoppas igen, jag börjar sakta men säkert återhämta mig från de mörka år som jag gått igenom i tron om att jag inte var värd mer. Ju mer jag läste så insåg jag att jag mår verkligen bättre, jag känner mig tryggare och jag är ännu mer den sprudlande glada tjej som ni som känner mig vet att jag i själva verket är.

Sakta kryper förståelsen över vad som hände fram och det känns verkligen rätt. Jag är glad att jag härdade ut de dagar som var jobbiga, de dagar när jag var två sekunder från att lyfta luren och ringa. Jag vann den kampen, och jag ska gå segrande ur livet också. För jag ger inte upp. Jag ställer mig upp och går vidare, boxar livet på snoken och väljer att leva ett bättre liv, för jag är värd det. Jag är banne mig värd nån som tycker om mina fötter också!

Det värmer att höra ord som mina öron inte är van att registrera, det känns tryggt att veta att jag tagit mig hit där jag är nu. Samtidigt är jag livrädd, livrädd för att falla tillbaka och må dåligt igen. Men det ska jag inte göra, för jag ger inte upp, inte nu, aldrig nånsin. Rädslan hjälper mig att sträva framåt, mot nån form av lycka jag inte upplevt på lång tid.
Det har varit en lång resa, med många backar. Resan kommer fortsätta, men genom att veta att jag tagit mig hit, från den olyckliga, rädda människa jag varit, hjälper mig att våga.




Jag ger inte upp, glöm aldrig det.



Det är i Gillhov det händer!

Nu har jag kommit hem till Gillhov, välbehållen efter en hel dags jobb, pjhu!

Nyss varit ute på en promenad med finaste Nittro, vi gick ner till Tippen och kollade på den vackra solnedgången, tyvärr blev det inte så bra bilder, hade bara mobilen med mig, men kanske lägger upp några om jag orkar imorrn.

Imorrn ja, då ska jag först till hästen och rida om det inte är alldeles för varmt. Och sen bär det av på fisketur med J på eftermiddagen, det blir trevligt! Har ju typ inte fiskat nåt alls i år, så det är verkligen på tiden att jag kommer iväg!
Kanske ska jag åka å skjuta lite imorrn också. Studsarn måste ju motioneras!



På måndagkväll blir det vinkväll hos mig, Isabell och Joanna och jag ska lösa världsproblemen. Det blir fan sa grett!





Närbild på filosofen Nittro





Månen är skitstor, bara så ni vet!


Onsdagsmorgon

Nu ligger jag här i sängen och funderar på att kliva upp, inte för att jag just har bråttom till nåt, men ändå. Man kanske skulle ge sig ut och springa, eller varför inte ta ett bad eller nåt innan jobbat. Börjar inte förrän 12:20 idag, så är ju ett tag kvar. Hoppas det är lika lugnt som igår, det var skönt. Fast tiden går sakta då förstås. Segt att jobba ända till 21:00 ikväll, hinner ju inte på skjutbanan som jag gärna hade gjort.
Inte blir det nån björnpassetskjutning på torsdag heller, för jag ska ut på fisketur. Men det gör inget, det är ju även björnpasset nästa torsdag, så jag hinner nog.

Igårkväll var jag och hälsade på hos Tobbe och Maja på Krondikesvägen. De bjöd på grillat och för första gången i mitt liv åt jag en grillad måltid som var helt vegetarisk. Helt okej faktiskt, fast jag håller mig nog till kött i fortsättningen också.

Så, ja, jag åker hem i natt och kommer väl vara hemma strax efter 22 skulle jag tro. Om jag hinner så ska jag rida imorgon också. Nu börjar det verkligen krisa sig med hur jag ska göra med hästen i fortsättningen. Jag har verkligen inte råd att ha kvar henne, men samtidigt känns det tungt att lämna tillbaka henne också.
Det bästa vore ju om det dök upp nån som har behov av en kompis för skogsridning och nån träning ibland. Hästen är så fruktansvärt mysig!

Näni, ni tror jag att jag bestämt mig, det får bli ett låångt och härligt bad innan jobbet. Avslappnande och gött!










Trötter

Nu ska jag snart natta in, men först ett inlägg Joannastyle, alltså liggandes i soffan, något jag helt klart ska bejaka oftare i framtiden!

Hade finbesök i stugan igår, kikade pangpangfilm och mumsade Ahlgrens. Härliga tider!





Jag vet inte vad som hänt riktigt, men jag mår bra, och jag har mått bra i flera veckor. Det är så skönt att vakna på morgonen och känna sig glad. Det är så ovant, för det var lääänge sen det kändes så, och nu blir jag nästan lite rädd för känslan, men bara nästan! Jag vill fortsätta må så här, och ännu bättre!


Middagsdags snart

Jamenvisst, snart ska jag kila ner på affärn och handla lite så jag kan tillreda min fantastiskt goda tacogratäng, som sedan kommer att avnjutas under kvällen. Lägenheten är städad och blommorna har kommit tillbaka efter att de varit på kollo hos mamma i sommar, så nu borde de överleva en vinter till i mitt sällskap, vi tackar och bockar!

Var på skjutbanan förut, sköt skapligt, men det märks att det är i början av säsongen. Imorrn ska jag ner till Åsarna och jobba på banan där, plus skjuta lite. Om jag får byta pass på onsdag så åker jag ner till hemmet och banan där och skjuter litte och torsdag lutar det mot Björnpasset i Åsarna. Fullspäckad skyttevecka om jag hinner med. Synd jag jobbar till helgen annars hade jag ju kunna skjuta då på söndagen också.

Näni, nu ska det lagas mat snart!

Grävlingsbäbis

Inatt när jag for hem från jobbet såg jag den minsta lilla grävling jag nånsin sett, den studsade runt på vägen och sprang hit och dit utan nån ordning. Den var cool!
I grävling/räv fällan är det dock lugnt än så länge, men det ger sig.

Idag ska jag på skjutbanan med pappa. Härliga tider, nu när jag ska vara kvar och jaga i höst så känner jag mig lite mer peppad inför skyttet också, har ju varit lite omotiverad på sistone, men nu så! Göttans, som man kan säga!

Nu har Bästis åkt iväg på semester, hur ska jag överleva detta? Tur att det finns telefon så jag kan ringa och kvittra i hans öra femtioelva gånger om dagen i alla fall!



Fixa-puss i Lövdalen




Ikväll


Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0