Hundutställning

Hej och hå, imorse var det dags! Jag skulle följa med min fasters man, Lennart, på utställning i Ånge. Hans höft är så dålig så han kunde inte visa sin hund själv. Då ställer jag upp! Både pappa, jag, min faster Ellen och Lennart gjorde sällskap till Ånge.
 
Väl framme var det dimma och rätt behaglig temperatur, men ju längre dagen skred så ökade värmen. Och eftersom det var en tik vi skulle ställa så gick vi sent på dagen, det blev lång, och varm, väntan.
Flisa imponerade med ett upphöjt lugn, stressade inte upp sig alls vilket överraskade med tanke på hur vild hon kan vara när man hälsar på hemma hos henne och hennes familj.
 
Lappfläckens Flisa
 
I väntan i morgonens hundvänliga väder
 
Här väntar vi på mätning och tandkoll
 
Hur gick det då?
Vi fick Excellent på henne, och blev 2:a i konkurrensen. Nåväl, jag tyckte förstås att hon var finare än tiken som gick före oss, men jag är väl lite partisk också.
 
En rolig dag i alla fall!

Passröjning

Igår röjde jag och pappan pass. Det var pass 3 och pass 12 i Svarttjärnriset/Dösjöbränna som hade fallit på vår lott att göra i ordning. Röjning och bygge av passtol på bägge ställena. Nittro var med och fick vara lös, men han tyckte nog vi var lite dumma som började hamra och köra röjsågar i skogen, så han drog på långrejs men kom tillbaka efter någon timme, lagom tills vi skulle börja packa ihop och ge oss hemåt. Lite motion fick han i alla fall, inget går ju upp mot den motion de får när de är lösa i skogen!
 
Röjsåg, motorsåg, bränsle, hammare, spik, gevär och ryggsäck med vatten och fika. Många prylar blev det! Här pass 12 pre bygge.
 
Bruum, bruum sa fiint de bli!
 
Pappan mycket nöjd med passet efter provsittning och provsiktning!
 

Vickes första släpp

I onsdags var jag ute med Vicke i skogen för att göra hans första släpp för säsongen. Jag släppte på morgonen, hunden drog direkt baklänges in i Bröttjärnberget (hade tänkt gå i LIllnöttjärnberget, men vovve hade andra planer). Han hade förmodligen med sig älg hela vägen ner mot Bröttjärnflon, och sen släppte han det nere vid södra änden av Bröttjärna. Han fortsatte runt Bröttjärna och vek sedan upp i Älgsjöberget. Där någonstans slutade pejlen att fungera, underligt nog, och jag förlorade kontakten med hunden.
 
Väntade uppe i Älgsjöns norra del och där hittade jag dessa.
 
Björnspår, små men naggande nervpirrande!

Vicke fick jag tillbaka fyra timmar efter släppet, då hade han hamnat nere i byn där det var någon som ringde upp pappa när de såg numret på pejlhalsbandet.
 
Fasen vad bet man blir när pejlen slutar fungera!
Men nu har vi fått liv i den igen, tack och lov!
 
 

Försäsongssläpp

Idag släppte jag Nittro för första gången för säsongen. Han lyckades påminna mig, som känt mig lite opepp och inte alls jaktsugen på sistone, om varför jag älskar det här med jakt.
 
När pulsen går från normalläge till max på ungefär 0,2 sekunder och det kommer en älg utkutande ur skogen, ca 10 meter ifrån en, då vet man att man lever!
Tack Nittro för påminnelsen, upplevelsen och den förväntan som nu äntlgen finns inför hösten!
 
Så här ser älgarna i Dödre ut i år. Jag hoppas de blir långsammare till jakten startar!
 
Full galopp
 
Lundgårdens Nittro
 
 

Skjutbanan har öppnat

Ja, äntligen har skjutbanan öppnat för säsongen, igår var jag där och sköt för andra gången i sommar. Jag blev ju godkänd för älgjakt på första tre serierna jag sköt förra gången, men man kan inte träna för mycket. Ska försöka få iväg minst 200 skott på pappälgen innan jakten drar igång. 
 
Tyvärr är jag bortrest när det är björnskytte och kretsmästerskap, men jag hoppas jag kan skjuta björnpasset på någon annan bana innan jakten börjar.
 
Vapen
 
Pappan pangar skjutbaneälg
 
Kvällspromenad med Anna, mamma, pappa, Vicke och Nittro (som gick med mig)
 

Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0