Härligt

Har haft en jättehärlighelg i Övik vid Maja och Tobbes stuga. Grillning, promenad, blåbär, åskoväder och en massa sällskapsspel är en perfekt uppladdning inför sista veckan innan skolan börjar.

Imorrn har vi sista mötet inför mottagningen, sen jobbar vi på Origo under kvällen, både EPP och klubb. Så kika in om du har vägarna förbi!

På torsdag reser jag och tre av mina klasskamrater iväg på introdagar med nollorna, DET kommer bli riktigt kul! Men jag är apnervös. Ahhrg!

Mot Övik!

Snart så bär det av mot Övik tillsammans med Tobbe, Majag och Anders. Det kommer bli awesome!

För övrigt är jag så häääär nervös inför mottagningen. Jag menar, tänk om alla 45 nya studenter äter upp mig? Tur jag har Jerk och alla faddrarna vid min sida, jag menar, de kanske är mer aptitliga?

Där hemma har hundarna släppts lite i skogen, men värmen gör det svårt. Det är faktiskt för varmt för att hålla på släppa hundar i skogen! Ge mig 5 plus och en stadig nordvästlig vind, så ska ni se på tusan!

Filosofi kring hundbajspåsar

Under höstens första löprunda här i Umeå fastnade jag ännu en gång i tankar kring det här med hundar, hundägare och hundbajs(påsar). Om man skaffar hund, och väljer att bo mitt i en stad då måste man acceptera att det här med bajs, och upplockandet av detsamma kommer bli en väsentlig del av ens liv.

Noggranna studier visar att det finns tre typer av hundägare, här uppräknade och nedskrivna utan någon som helst form av inbördes ordning:

Den ignorante
Hundägaren ser tydligt att hunden släpper sina korvar på backen/asfalten/gångvägen/trottoaren/din mammas gräsmatta men skiter (haha) högaktningsfullt i att plocka upp fekalierna och slänga dem i för detta avsedd skräpkorg. I vissa fall kan man även se att hundägaren ifråga har en bajspåse fastknuten på kopplet, men ändå ignorerar det faktum att hundens tidigare intagna mat nu passerat tarmsystemet och att resterna kommit ut.

Den ordentlige
Hundägaren inte bara plockar upp hundens kvarlämningar utan slänger även påsen med innehåll i avsett kärl. Kan ibland ses använda dubbla påsar för att undvika avföring på händerna.
Extremfall får anses om hundägaren ifråga börjar plocka upp andra hundars bajs, vilket förvisso gynnar andra personer som bevistar backen/asfalten/gångvägen/trottoaren/din mammas gräsmatta, som således slipper kliva i det.

Den obegriplige
I samma ögonblick som hunden intar den hukande bajsställniningen lirkar hundägaren fram en bajspåse ur fickan, han eller hon angriper skiten och placerar den i påsen. Hundägaren kan sedan ses bära med sig påsen, till synes i jakt på en bajskorg, och vi intet ont anande observatörer kan lugnt konstatera att "Åh, vilken ordentlig hundägare!"
Men skenet bedrar, denne typ av hundägare kommer när du minst anar det att slänga den svarta påsen med skit i på backen/asfalten/gångvägen/trottoaren/din mammas gräsmatta.

Så, vad är då själva konklusionen av detta?
Jag begriper bara inte varför man gör den äckliga delen (alltså plockar upp det kroppsvarma bajset) för att sen slänga påsen vart som helst utom i en papperskorg?
Det är så jättekonstigt!


Packar

Jani, imorrn bär det av till Umeå igen. Väskorna är packade och jag ska ansart åka till stan för att träffa Joanna och Issa för sista gången den här sommaren. Även om man har flera fina vänner i Umeå är det alltid lite ledsamt att lämna de man har här hemma. Moa, Is, Joanna och Jeanette - ni är fruktansvärt bra!

Pappa har varit ute och släppt Nittro idag, men de hade inte haft någon kontakt med vare sig älg eller björn. Men hunden var ju glad att få komma ut i skogen.

Näni, nu ska jag åka och skjuta in geväret med jaktammo, för nästa gång jag kommer hem då är det älgjakt och då är det bäst att grejerna är i ordning!Solnedgång vid gropa

Sommaren som gått och hösten som kommer

Sommaren som gått har varit fin, det har varit soligt, varmt och skönt. I början av somaren såg det ut som att jag bara skulle få jobba två veckor, sista i juli och första i augusti. Men så ringde chefen dagen innan midsommar och sa att han behövde mig redan på måndagen därpå. Så totalt tror jag det blev sju veckors jobb på mätstationen i Gällö.

Vad har jag gjort annars då?
Ja, veckan innan midsommar åkte jag upp till finaste Johan i Hortlax oxh var där ett tag, och midsommar firades sedan i Dalarna hemma hos världens bästa dalmasar, som också händelsevis råkar läsa samma program som mig. Det var riktigt trevligt, och jag förälskade mig helt i trakten kring Siljan. Hur kan något vara så sjukt vackert?
Sedan har sommaren bestått av en hel del ridning också, hemma hos Marie i Dödre. Fina Othello, Fjunis, Sim och Messa har varit trevliga sommarbekantskaper. Och såklart Marie också, med alla katter och sin kunskap som hon gärna delar med sig av. Jag har även ridit Queen lite i sommar.Fjunis och jag första gången jag red honom


Nu närmar sig hösten, med allt vad det innebär. På måndag reser jag norrut igen, och om två veckor börjar skolan med den första kursen, Ekologisk fältmetodik 15 hp. Det kommer bli kul!
Något annat som kommer lbi kul är att ta hand om det nya nollorna, jag och Jerk kommer vara generaler och ansvariga för hela konkarongen med mottagning och allt. Som tur är har vi ju hjälp av våra phösare.

Sen börjar ju jakten också, mitt enda mål i höst är att skjuta minst en älg på ståndskall. Ifjol blev det ju bara pass-älgar skjutna. Men tyvärr så begränsar skolan min möjlighet till att vara hemma och jaga, vilket ju gör det hela lite svårare. Jag har dock en god känsla inför den höst som kommer.

Och så kommer jag och Johan att bli sambos i början av november, hur coolt är inte det då?


På återseende.

Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0