Vita vackra vinterland

Säga vad man vill om kyla, snö och vinter, ingen kan förneka att det är nästan smärtsamt vackert ute när det är kallt och allt är täckt av vit och mjuk snö! 

Igår mötte jag upp Sandra strax innan 12 för att bege oss söderut i en mörkblå Passat med försvarets svarta regskylt på. På vägen mötte vi bland annat en massa renar, och så fick vi se vad som mest troligt var en kungsörn, men tyvärr fick jag ingen bra bild på den.


En glad chaufförRenarFärdkost deluxe!

Idag blev harjakten inställd då det är rätt kyligt här idag, men kylan stoppade mig inte från att ta en förmiddagspromenad med Vicke i det här snötäckta landskapet, kameran fick också följa med!


Skoterleden över sjönVy ner mot VikaGrålle i motljusBushunn gillar snö!Gillhovs kyrkaHuset

Jag är väldigt glad att jag åkte hem i helgen, känns väldigt skönt! Men imorrn tar jag och Sandra den blå faran och reser norrut igen!

Yes!

Igår fick jag ett samtal från min goda vän Sandra som frågade om jag ville åka med henne till Jä'mtland på fredag, jäklar vad glad jag blev! Såklart blir det hemfärd, och lördagen vigs åt jakt om föret tillåter, vad jag förstår så snöar det och är kallgrader hemma. Om de tinte blir älgjakt kan det ju alltid råcks på bli nån fågeljakt eller kanske motionera nån harpalt!

Just nu sitter jag och jobbar med instuderingsfrågor på ämnet klimatförändringar, mycket intressant!

För övrigt håller jag på att leta ny bostad, även om jag trivs sjukt bra här i Obbola hos Tobbe och Maja så är jag mer än uttryckligt less på att åka buss. Jag har trots allt åkt buss till skolan större delen av mitt liv, lekis, grundskolan, gymnasiet och till MIUN när jag läste basåret. Jag är less på bussar helt enkelt!

Saknar en massa människor hemmavid!

Umeå all over

I Umeå är det full fart. Den här veckan har jag hunnit med både bio, grillning, dans och ikväll blir det sittning. Det studentikosa levernet är sannerligen inte att leka med! Självklart hinns det också med lite föreläsningar på dagarna, t ex Tidigare klimat, Klimatförändringar och Nederbörd, temperatur och atmosfärens cirkulation. Jojjomensan!

Men sittning ja, i afton är det dags på tilldragelsen som i folkmun kallas för Blåfylla!. Det ska i sanning bli en intressant upplevelse! Jag förväntar mig en mängd blåa människor i alla möjliga och omöjliga utföranden! Just nu sitter jag på Gimogränd, herr Fahlmans bostad, med ett litet glas Bowmore i handen och laddar för promenaden till festlokalen, KBC, ett av husen på Campus. Festa på skolan? Jo, jag tackar jag!
Roger!

Älg nummer 3

Igår så jagade jag inte eftersom jag hade en buss att passa för att åka in till Östersund. Men min kära bror var ute med Nittro, och jodå, älg nummer 3 åkte i backen efter ett riktigt bra hundjobb. Har bara fått andrahandsrapport från händelsen, men ska ringa brodern ikväll och få klarhet i vad som egentligen hände. Brorsan är för övrigt hemma och jagar fram tills trosdag, sen tar pappa över och jagar hela helgen. Nittro har faktiskt haft tag i/skällt älg varje släpp sen den första älgen föll, det här känns riktigt bra, förutom att jag inte kan vara hemma och jaga så mycket som jag vill.

Faktum är att jag just nu sitter på bussen på väg upp till Umeå igen. Jagade både i fredags och i lördags, fredagen med Nittro, han skällde och hittade älg men de sprang rätt upp i famnen på mig så det gick ju inte alls det. Lördagens ägnades åt Vicke, men det hände inget som är värt att nämna. I söndags firade vi farmor som fyllde 90 år, så då blev det inte tid för någon jakt.

Skulle behöva ha tag i lite väteperoxid för att bleka pannbenet från min tiotaggare som sköts i september. Den väteperoxid jag hade var dels för gammal och dels för svag, inte ett rätt liksom. Så har du nåt till övers så är det bara att höra av dig!

Kvistabo (vars blogg ni finner länken till i menyn till höger) skriver många fina ord om något så svårt som att mista en jaktkamrat, läsvärt.

Under resten av veckan ska jag ta igen det jag missat i skolan de här första två dagarna på nya kursen - Klimatförändringar, och sen till helgen så är det sittning på fredagen och sen på lördag låter det som att det blir fest. Kulkul!

Tre timmar kvar av denna bussresa...

Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0