Ridtur med Martell, Queen och Marie

I måndags var det dags för ännu en ridtur i Dödre.
Martell, det fuxiga vackra fullblodet som förmodligen är det snällaste på jorden, fick äntligen komma ut på en tur. Han har ett fruktansvärt sadelläge och är egentligen sadellös, men som tur är är jag, citerat Marie: "liten som en ärta". Så vi tog den bästa sadeln vi kunde hitta i stallet, (och i stallet finns det fler sadlar än i ett sadelmakeri), och red sedan iväg mot Noran.

Hästarna plaskade glatt i vattnet och Queen levererade stora vattenkaskader, inte en ryttare var torr!
Vill man läsa mer om våra hästäventyr i Dödre kan man göra det i Maries blogg.


Martell och jag i det blöta


Marie och Queen plaskar på


På fredag reser jag med min kusin Anders till Övik och Tobbe, Maja, mitt gudbarn Mattis och Johan.
Hur härligt som helst ska det bli!

Björnpasset, hundpromenad och simträning

I fredagsmorse landade jag hemma i Gillhov igen efter nio dagars arbete i södra Sverige. Tänk att jag i sommar både varit i norraste norra Sverige och i Skåne, det känns bra jobbat!

Fredagskvällen spenderades (äntligen) på hästryggen i Dödre tillsammans med Marie, Queen och Mysan! Queen, fina Queen, har under vintern behövt operera bort sitt ena öga, och det var första gången jag red henne på evigheter, men det var samma fina häst som alltid!


Queen, jag och Lilla My, aka Stora Mysan.

Igår tog vi morgonpromenad med hundarna upp till Råssjön, en underbar morgon med värme och vindstilla. Vicke käkade bär som en annan björn!


Vicke har paus i bärätningen


Nittro vid Råssjön

Efter hundpromenaden laddade vi upp för att åka och skjuta björnpasset i Kälen. Även i år lyckades jag utan problem ta mig igenom de tre momenten.
Vi har som krav i jaktlaget att man ska ha gjort björnpasset innan björnjakten om man ska skjuta på en björn.

På kvällen hade vi bestämt att Nittro skulle få simträna, det ar varit väldigt varmt här i nästan en vecka och han har inte fått röra på sig ordentligt på den tiden. Det var faktiskt första gången han simtränade, och efter viss tvekan i början så simmade han riktigt fint efter båten!


Nittro i plurret

Efteråt verkade det som att han tyckt det var väldigt skönt i alla fall! Och han såg till att duscha mig och pappa ordentligt när han ruskade ur vattnet ur pälsen!

Idag är det skytte igen som står på schemat, banan öppnar vid 13 så då bär det av dit. Känns som att jag skjutit alldeles för lite i år, även om jag är godkänd för jakten. Jag vill helst skjuta minst 200 skott med studsarn innan jakten, så det är bara att ligga i!
För övrigt håller Tikkan på att få sig en liten renovering med ny stock, och nytt sikte. Kort på det kan komma framöver, om ni har tur! :PDe enda skott du inte behöver ångra är de du skjuter på skjutbanan, så panga på!

Lågvattenmärke riktigt

Nya bottenrekord i hur ofta/sällan jag bloggar numera.

Vad har jag gjort i sommar egentligen?
JOBBAT är det enklaste svaret på den frågan. Jag kom hem från Norrbotten i lördags efter att ha avslutat törskatesvampsprojektet som ligger under SLU och NRS (Nationell riktad skogsskadeövervakning). Imorrn bär det av söderut till Halmstad för nio dagars jobb på R-taxen. SEN är jag äntligen lite ledig innan skolan börjar...

Ja, om jag ens ska gå skolan alltså... Jag har ännu inte kommit in på den enda kursen jag finner intressant under första läsperioden, och vet således inte om jag ska plugga då än. Andra perioden ska jag läsa en GIS-kurs på 15 hp, så det är iaf klart.

Men OM det inte blir någon kurs i Viltförvaltning (kursen jag ännu inte kommit in på) så blir det ialla fall massor utav jakt, det är ju alltid något!

Johan har tagit jägarexamen nu och jag är en mäkta stolt flickvän, i höst ska han minsann få lyssna på ståndskall och bli lika miljöförstörd som oss andra!


Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0