Hundskrälle!

Den här veckan bor Nittro hos mig i lägenheten på Frösön, det går riktigt bra, trots att han egentligen inte bott inomhus sen han var valp eftersom brorsan är allergisk.
Just nu ligger han i sin bur och sover sött, snarkar gör han också! ;)

Dock så var han billig en stund när han lerade ner halva sig när vi tog en promenad för ett tag sen. Det blev en avspolning i duschen! Tur han är så lugn och cool, han tar liksom allt med en svansviftning, och sen är det inte mer med det.
Mindre genomtänkt var det att han ruskade av sig, så jag får väl skrubba badrummet nån dag snart...

Varför bor han med mig då den här veckan?
Ja, vi har ju hundkursen imorgonkväll och jag ville verkligen inte åka en extra resa ner till Gillhov för att hämta honom, det blir ju liksom 18 mil mer än nödvändigt, så jag tog med honom igår.Nittrovargen igår innan vi gjorde kväll

Kursen imorgon är i Grytan och det ska bli kul att verkligen komma igång igen. Det märktes redan förra gången stor skillnad gentemot när vi gick kurs ifjol. En betydligt coolare och lugnare hund.

Nu ska jag laga lite lunch så jag orkar med resten av dagen, ikväll blir det långpromenad uppåt Vagled, och förhoppningsvis kan vi undvika att bli alldeles smutsiga!


Jaktstig

Idag åkte jag och pappa till Österåsen för att skjuta en klass 1-stig. Vädret visade sig från sin allra bästa sida med strålande sol, förvisso blåste det rätt hårt, men ändå.Vi anmälde oss och sen tog vi och började gå. Första stationen var ett vildsvin på kanske 60 meters håll, fyra skott på trettio sekunder, den var tioringad och jag sköt väl egentligen bort mig redan där.

Station två bjöd på en mård på samma avstånd ungefär, två skott och tio sekunder. Jag kände att det gick alldeles åt helskotta redan första skottet, och sen blev jag ofokuserad på det andra då det första orsakade att ett helt träd drev omkull bakom måltavlan, jag trodde det var måltavlan som började ramla, såg precis ut så?!?
Tredje stationen var en gås, man stod på ena sidan en å och sköt över ån på målet, två skott och tio sekunder. Där gick det rätt bra. Efter gåsen följde en bäver i samma miljö och samma upplägg. Den figuren var väldigt ljus och träffområdet gick i princip inte se. Sköt poäng på båda skotten iaf, men inga höga. Efter den ljusgrå bävern kom vi till ett rådjur, åttio meter, fyra skott och trettio sekunder, det blåste rätt friskt på den här stationen då det var öppet runt om där man stod. Vispade som en större båtmotor som det kändes, och resultat därefter.
Sen följde en björnfigur på runt åttio meters håll, fyra skott och trettio sekunder. Här fick jag hopp, en kort sekund iaf! Sköt 5-1, 5, 5 och vad f*n en 0. Inte okej! Suck...

Knallade vidare till näst sista stationen som bestod av två figurer, en stor älgfigur och en älgkalvsfigur med en liten röd ballong fäst i träffområdet. Man hade fem skott på sig, och trettio sekunder, och man fick inte börja skjuta på den stora tioringade figuren förrän man hade skjutit sönder ballongen, här såg jag min chans att plocka poäng! Men ack och ve, vad händer? Ballongen går inte sönder förrän på fjärde skottet (?!?) och jag fick då bara skjuta ett skott på den poänggivande stora figuren, sköt iaf en 10 då, så det var ju alltid nåt.
På sista stationen var det två skott på en räv, här hade man tio sekunder på sig, gick helt okej.

Ändå räckte min mediokra prestation, som jag inte är det minsta nöjd med, till en andra plats i damklassen. Men så är inte konkurrensen så hård heller, tyvärr.

Var för övrigt och sköt klass 1-stig i Hammerdal för en knapp månad sen också, där kom jag också tvåa. Men där kändes skyttet bättre, även om det var långt ifrån så bra som jag vill och vet att jag kan skjuta, men då hade man ingen tidspress på någon av stationerna. Det gör verkligen skillnad när man får höra att man har si och så lång tid på sig - jag blir i alla fall jättestressad direkt. Så i sommar ska det tränas snabbt och, förhoppningsvis, allt bättre skytte! Snart har jag tryckt iväg första hundra skotten (med studsarn alltså) den här säsongen, och det känns bra! Nu är det bara att öka! :)

Längtar verkligen tills skjutbanorna öppnar, jag vill skjuta på älgbana nu, nu, nu! Det är ju liksom det som är kul! Hade jag en 22.a skulle jag nog kanske skjuta ännu mer, men jag äger ju tyvärr ingen sån än... Förvisso skjuter jag en del med pappas och brorsans dito, så lite blir det ju trots allt. Borde komma igång med hagelskyttet också igen, det är ju roligt när man håller på, men jag skjuter hagel så sällan att jag är pinsamt dålig!

Som vanligt glömdes ju kameran hemma, så jag kan inte presentera en endaste bild från dagen. Jag ska prova ta tag i mig själv så ni åtminstone har några nya bilder att avnjuta här!Ha en fortsatt trevlig helg, gott folk!

Bäverjakt

Ikväll tänkte jag ge mig på lite bäverjakt, kanske är det dags för den första gnagaren att falla för min kula? Får hoppas blåsten lugnar ner sig lite, för just nu blåser det som attan!

Igår var vi på första kurstillfället med jyckarna, det blev mest snack, men på slutet fick hundarna komma ut. Det gick bättre än förväntat, Nittro var riktigt cool, trots att en av de andra hanarna mopsade sig ordentligt mot honom, han rydde sig knappt. Vicke fick span på en löptik och blev väl aningens ofokuserad, men som sagt, över färväntan ändå. Nästa gång är den tiken ännu längre in i löpet så får se hur Vicke är då.
Det var mest jämtar, och så Vicke och en finnspets.

Känner mig rätt oinspirerad i bloggandet, vet inte riktigt vad jag ska skriva om, och vad ni vill läsa?
Tips?

Helg och hundar

Snart tar helgen vid och med lite tur blir det långhelg, ända tills nästa onsdag! Fast har lovat att hjälpa en kompis i stallet på lördag, så åker inte hem till Gillhov förrän på lördagkväll. Sen ska jag försöka mig på lite fiske på söndagen tänkte jag, om isarna där hemma ser bra ut alltså. Hoppas det, har pimplat alldeles för lite i vinter. Shame on me!

På söndag ska vi börja en kurs med bägge hundarna igen, det ska bli kul att träffa trevligt hundfolk och aktivera de smått understimulerade hundhjärnorna. Tyvärr har det varit en period nu där det mest blivit fysisk motion, så det är bra att få komma igång med lite annat igen.

Vi har bestämt att vi ska ställa ut Nittro på utställningen här i Sandviken i slutet av maj så ska prova få iväg anmälan under helgen så det är gjort.
Hoppas det blir fint, men hundvänligt väder, så att man kan njuta av en massa vackra hundar utan att vare sig frysa ihjäl eller rinna bort i försommarvärmen!


Kram på dig, älskade tokiga hund!Påsk!

(Följande inlägg skrevs förra veckan men jag glömde tyvärr att posta det...)

Ja, herregud vad tiden går fort! Påskhelgen försvann i ett enda nafs, fast jag hann med en hel del under helgen.

På skärtorsdagen var jag med familjen hela dagen och firade mamma som fyllde 50 år. Vi började med en mysig fika på Torgbrinken, sen blev det en liten tur på stan, eller ja, på Landbys, och sen åkte vi till bowlinghallen och bowlade. Jag var sämst, tyvärr!
Efter bowlingmissen så blev de tmiddag på min nya favoritrestaurang En Liten Röd. Underbart mysig och trevlig restaurang med gooood mat, åt så jag nästan sprack.

På fredagen var det dags för Gillhovspimpeln,var taggad till tusen men hela alltet resulterade i endast ett enda napp på tre timmars i härdigt fiskande, en besvikelse.
När tävlingen var avblåst gick jag hem och hämtade Nittro i stället och tog med honom ner på bygdegården för att han skulle få vara bland lite folk och träna, man tar ju de chanser man får! Inte ofta det är över 300 människor i byn liksom!

När lördagen kom hade Mats äntligen anlänt och det bar iväg ut i skogen med skotern för att sätta ut lite krok, köra saltstenar och hälsa på Arro. Solen sken och vi körde inte fast en enda gång!
På kvällen hade vi middag för mammas bröder med familjer, det var riktigt riktigt trevligt!

När söndagen så grydde var det enda rätta att göra att åka iväg och kolla krokarna som vi lagt ut på Stornoren. Ingen fisk fanns att håva in så vi åkte hemöver igen, väl hemma mellanlandade vi som hastigast och sedan bar det av upp tll Långtjärna där Karl-Erik srod för en av helgens mest uppskattade händelser, kolbullar och våfflor! Mums!

På måndagen så tog vi bilen för att kolla krok och åka och skjuta, det var fantastiskt väder! Efter krokkollandet, och skyttet, åkte vi ner till badstranden vid Lillnoren där mamma bjöd på min favoritlunch, älgskavspita! Yummie!
Hann med lite pimpling där också, men sen var vi tvungna att vända hemåt eftersom Mats skulle åka mot Umeå.

Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0