Det lossnarNu verkar saker och ting ha lossnat lite granna.
Nittros andra älg föll ïdag, och återigen stod brorsan för skyttet.
Yeej!
Tenta

På torsdag har jag min första tenta här uppe i Umeå, Naturens mångfald ska tentas av och det kommer att göras med bravur. Jag har hört att positivt tänkande är bra! :)

Pappa var ute och jagade med Nittro igår, han hade skällt älg men tyvärr stod det inte still tillräckligt länge för att pappa skulle hinna dit. Idag fick lilla fadern dock fälla en kviga för Vicke! Han hade skällt i ungefär en och en halv timme då pappa slutligen sköt. Härligt!
Går inte förneka att jag har lite hemlängtan, men nästa helg får jag åka hem och då blir det jakt för hela slanten!Vicke och hans husse i skogen

Nittros första älg!


ÄNTLIGEN!

Efter otaliga stolpe ut så fick brorsan idag skjuta en kalv för Nittro efter 1 timme och 45 minuters ståndskall!
Och jag är sjukt glad för det, trots att jag befinner mig 40 mil ifrån platsen!Dagens stilla undranVarför i hela friden sitter alltid toapapperet så svåråtkomligt till på handikapptoaletter?

Jag fattar fortfarande inte...

Medan tonerna av Amazing Grace tonar ut i bakgrunden så försöker jag förstå, jag försöker begripa varför man som 22-åring ska behöva bevittna kistan till en barndomsvän, se fotona och blommorna tillägnade en kille som jag alltid känt. Det var så overkligt att stå där i kyrkan, tända ett ljus och viska några ord till avsked...
Vadå, kommer vi inte ses mer i det här livet? Jag kan inte ta in det.
Fast jag själv såg kistan, blommorna, ljusen, allt stå där, fast jag själv vet att det hänt, så är det nästan så att jag tror att han vilken sekund som helst ska komma körande i audin, med snusen under läppen och hälsa lite lojt.
Att verkligheten kan vara så overklig, så obegriplig.
Så orättvis.


Stormen var för stark och du valde att lämna oss här,
bland det onda och det goda.
Genom den mörka sorgen lyser minnenas ljus.
Så länge vi lever, vandrar du vid vår sida.

Benbrott

Älgen som jag skrev om i förra inlägget, den som pappa sköt, hade som sagt brutit ena bakbenet.


Benbrott

I tisdags slog Vicke till igen och brorsan fick skjuta en kviga för honom efter en dryg timmes ståndskall. Duktiga duktiga hundskrutt!

Imorrn ska jag först på minnesstund på morgonen, och på eftermiddagen får tankarna skingras i skogen tillsammans med Vicke.

Jakten där hemma

Eftersom jag själv sitter fast i Umeå med skolans alla förpliktelser så får min käre pappa och bror sköta jakten där hemma. Och det verkar ju gå bra!

Igår fick pappa ståndskall med Vicke, och när han såg älgen, en oxe, på långt håll så betedde den sig väldigt konstigt. Simmade i en sjö och när den klev så lade den sig direkt när den kommit på land, sen la den sig i sjön igen och simmade rätt mot pappa och brydde sig inte alls i att den fick vind av honom. Efter ett tag beslutade pappa att den älgen inte kunde vara frisk för den betedde sig så skumt, så han brassade iväg en serie skott över tjärna när älgen var på väg upp på andra sidan. Älgen dog och när älgen bärgats från strandkanten visade det sig att den hade brutit ena bakbenet en bit ovanför klöven, klöven hängde kvar i en skinnbit men älgen hade gått på benpipan. Inte underligt den betedde sig lite skumt! Vicke hade jobbat riktigt bra med den, trots att det var väldigt blött, han gillar ju inte vatten alls. Känns skönt att älgen slipper lida mer.

Nittro har skällt lite också men älgarna springer bara bort för honom. Jag väntar dock på dagens rapport än så länge, så vem vet vad osm hänt idag?

Ikväll ska jag själv iväg på EPP, Efter Plugget Pub, på Origo, vårt kårhus.

IgårIgår gick jag med Vicke från morgonen i Svarttjärnriset. Hundtussen sökte riktigt bra, låg ute mellan 15-45 minuter hela tiden, blåste förbi mig i 180 varenda gång han var till mig. Det blev en älg skjuten, nere vid Åkepasset. (Passet brevid där jag sköt fjolårets första kalv). I övrigt så sågs också en stor oxe på markerna också, kul kul!

Erik gick med Nittro och han skällde i runt en timme! Det var verkligen kul! Tyvärr blev det stolpe ut, det var ett hondjur, men innan Erik kunnat konstatera att hon var ensam var det försent. Idag ska pappa ut med Nittro nu på morgonen och jag ska sitta på pass medan Erik ska gå med Vicke. Vid elva-tiden måste jag bryta upp och förbereda min resa norröver. Ska bl a in till stan och träffa världens bästa Joanna innan det bär av.

Över och ut - skjut en älg!

Solsken

Jag landade hemma i Gillhov sent igårkväll för att under helgen idka lite av den mest fröjdefulla av aktiviteter som existerar - älgjakt. Blir hemma tills på söndag och då blir det så att jag tar egen bil upp till Umeå så jag kan åka hem nästa torsdag igen för på fredagen är det dags att ta farväl av Sebastian en sista gång.

Ute skiner solen och i hundgårdarna väntar hundarna på morgondagen då de åter ska få jaga älg. Nittro har varit ut ett par svängar med pappa i uppehållet, skällde ett tag på en tjäder en dag. Det har han då aldrig gjort förut! Nåja, det är nu i oktober den riktiga jakten börjar. Det är kallare ute och mindre folk i skogen. Älgarna är som regel trevligare att ha att göra med efter brunsten också.

Nu väntar middagen - älgfärsbíffar med kantarellsås och pärer. Mums!Den här lilla krabaten hälsade på mig på pass i september.

Livet går vidare

Den här veckan har varit lång, konstig, tung och omtumlande, på mer än ett sätt. I måndagsmorse ringde jag mamma när jag var på väg till skolan, och fick det tråkiga beskedet att en av mina barndomsvänner valt att avsluta sitt liv under natten. Hela dagen försvann i ett overkligt, tungt och ofattbart töcken, mängder med frågor som aldrig kommer få svar har virvlat förbi den här veckan. Mina tankar finns hos hans närmaste, så många människor vars liv aldrig kommer bli detsamma igen efter denna oerhörda förlust.

Det har varit skönt att ha Tobbe i huset, någon som också kände honom att prata med. Men det har också varit fantastiskt skönt att vara omgiven av mina klasskamrater, och vänner, som varit ett välbehövligt stöd den här veckan. De har både fått mig att tänka på annat, men också varit väldigt förstående och omtänksamma när jag varit lite nere från och till.

På något konstigt sätt går livet vidare, och utöver denna extremt sorgliga händelse, så känns livet trots allt riktigt bra. Jag trivs sjukt bra med min klass, med utbildningen och alla nya underbara människor jag träffat här uppe och med boendet hos Tobbe och Maja. Fast visst längtar jag hem till familjen, hundarna och lugnet, och jakten såklart... Nästa helg tänkte jag försöka ta mig hem, men kan inte jaga hela veckan då, eftersom vi har så mycket obligatoriska moment på skolan den veckan. Men jag får försöka hitta något annat att roa mig med, till veckan låter det som att jag ska fiska. Vilket kan bli riktigt kul, och trevligt!

Nu ska jag försöka plugga lite till.


Hoppas ni har en trevlig helg allihopa, och kom ihåg att ta hand om varandra!Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0