Obbola

I måndags anlände jag till Obbola, min nya bostadsort. Här ska jag bo tillsammans med Tobbe ooch Maja, som ni kunnat läsa om tidigare i bloggen.
Nu börjar mitt rum se rätt okej ut och jag kommer nog finna mig tillrätta, men jag saknar mina älskade hundar redan! Känns konstigt att de är så långt borta, tur det är jakt snart så jag kan åka hem!

Jag lovar att uppdatera med bilder på huset inom kort!

Björnjakt = hundmotion

Idag var vi ute och släppte Nittro, det kallades visst att vi var ute på björnjakt, men någon björn blev det förstås inte. Däremot drog han iväg med älg två gånger, första alldeles direkt när vi släppte och sen så blev det en omgång till, men då tog han upp alldeles precis framför oss så de älgarna var på språng redan, men vi fick ju höra några skall ialla fall.Lite rast och vila efter att jycke kommit tillbaka efter de andra älgarna han var iväg med.


Idag har jag meckat med geväret eftersom jag inte kunnat skjuta överhuvudtaget i sommar, det har inte fungerat överhuvudtaget på älgbanan. Så nu har jag bytt tillbaka till min vanliga ammunition, slipat ner kolvkammen en halvcentimeter och idag skjutit femtio skott för att om möjligt lokalisera problemet. Efter sista kolvjusteringarna så började skotten sitta där de ska igen.
Hittills i år har jag nog fått iväg runt 300 skott iaf, lite lite men så går det när man inte har mycket tid över. Blir några till imorrn, då jag ska på älgbanan för sista gången innan jakten, hinner inte iväg nån mer gång.


Hoppas ni har en trevlig helg!

Fågelungar, Medeltidsveckan och veterinärbesök.

Fågelungarna växte upp jättesnabbt och flyttade ut ur holken för några veckor sedan, alla klarade sig till flyttåldern utom den minsta som dog ungefär en vecka innan de flyttade ut. Naturens gång, förstås.


Det var trångt i holken på slutet.

Förra veckan var jag på Gotland och Visby för att för första gången uppleva Medeltidsveckan. Det var precis så bra som jag trodde, och det kommer garanterat att bli fler gånger!
Jag var där med mina blivande sambos Tobbe och Maja, samt deras vänner Martin och Frida.


ResesällskapetBåde Maja och Tobbe är vegetarianer, så jag blev alldeles till mig när jag fick ett spett med kött!

Under veckan avnjöt vi en massa god mat (jodå, vegmat är gott!), fantastiska gycklare, eldshowen med Trix, Girls Night Out - också med Trix, flera "sagor" med Jauvet och så marknaden såklart. På onsdagen åkte vi till Tofta och glassade på stranden och badade en massa!
Härlig vecka!

Idag har jag varit till veterinären med Vicke för han har ett svårläkt sår på ryggen. Så nu har vi fått en salva som ska smörjas på två gånger per dag. Plus att de tog prover på en vårtliknande utväxt som veterinären inte tyckte såg särskilt bra ut. Håller tummarna för att det inte är allvarligt och går att åtgärda.

Annars laddar jag för flytt och jakt och alla annat som händer! Nu närmast ska jag till stan ett par dagar och hinna träffa en massa av mina underbara vänner som jag kommer sakna ihjäl mig efter när jag flyttat.


Över och ut!

Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0