En kväll i bilderJag nere vid sjönUnderbart väderIsen släpperJag och papsenJagMamsen och papsenJaktstugaSolnedgång vid...Camp Matvraka, pass 27Vackra


Tusen gånger bättre än Skaletplaneten.


Älskade hundar


Vad mer behöver jag?En värld

På det stora hela finns det bara en värld, en jord, vad vi vet. Men samtidigt finns miljarder av små små världar. Din värld, min värld, hans värld och hennes värld. Drygt 6,5 miljarder olika små världar finns det på den stora världen. Det går inte att leva på den stora världen om inte din lilla värld kommer överrens med flera av det små världarna runt omkring.

Det är bara så himla konstigt ibland. Just nu tycks inget gå bra. Det tog slut med Magnus, och jag saknar honom nånting djuriskt varje dag, bara för att hans värld och min värld inte riktigt matchar. Andreas, en människa som jag trodde alltid alltid skulle stå vid min sida, han har, oavsett vad ni säger, försvunnit på väg bort ur min värld. Arro, min älskade underbara, försvann ur min värld utan att någon var beredd, allra minst jag, och det går inte en enda dag utan att jag tänker på honom. Queen är på väg bort, och jag kommer sakna henne, hon har varit ljuset som hjälpt mig framåt i den tillsynes ändlösa tunneln av problem. Jag har ett jobb som får mig rastlös och less, i min värld är jag inte byggd för att sitta inomhus nästan nio timmar om dagen, jag blir frustrerad och får en massa massa energi som jag inte vet vart jag ska göra av. Det är en lite del av min värld.

Och samtidigt, någonstans, på andra sidan jorden finns det en ung kvinna som har tre barn, boendes i en liten hydda med en mil till närmaste vattenkälla för det har varit torka i över två år, vatten som kanske inte ens går dricka. Hennes barn svälter, hennes man är dödende och familjen har inte råd med nödvändig medicin, hon vet inte hur hon ska få familjen att överleva en dag till.
Det är en liten del av hennes värld.
Om hon inte löser sina problem kommer förmodligen hela hennes familj att dö, eller i bästa fall skingras vind för våg, men om jag inte löser mina problem så kan jag fortfarande dricka ett glas rent vatten och räta på ryggen och inse att problemen i min lilla värld är triviala i jämförelse.
Jag kan drömma mig tillbaka...Busy girl

Ja, jag vet att det är flera som väntar på att jag ska svara på mail, skriva inlägg här, höra av mig överlag med mera med mera, men jag har fullt upp!

Hela påsken var jag mest ute och njöt av väder, fiske, skoter, hundar, gott sällskap och god mat. Och i övrigt har jag ju ingen dator i stan, vilket gör det svårt att göra nån nytta där.
Och när jag väl är hemma då har jag annat jag vill göra, plus att jag vill ta det lugnt också. Sen sitter jag vid jobbets datorer hela veckorna så då är man inte så sugen att sätta sig vid en dator när man kommer hem heller. Så ni som väntar, jag skriver när inspirationen återvänt!

Nu är jag ledig imorgon och sen jobbar jag i helgen eftersom jag bytt bort jobbhelgen jag skulle haft nästa helg, men då ska jag vara i Skalet.

Pappa och jag har varit ute och cyklat med vovvarna.
Bra fiske, älgskavspita och solsken, vad mer behöver man?


LivetGalen häst, rävjakt och promenad

Jani, det verkar som att även jag drabbats av en galen häst. Igår när de skulle in så tog jag in Troll först och sen när jag skulle hämta Queen tror jag det brann för henne. Först sprang hon femtioelva varv i hagen och bockade, brallade och slog åt alla håll och kanter, sen när hon lugnat ner sig, och jagat stackars söta Aliz en stund, så tog jag fast henne och skulle leda ut henne. Halvvägs ut genom grinden freakar hästen ur igen och jag känner hur hon kommer, sedan springer hästen bokstavligt talat över mig! Sedan när jag ligger där på backen så kommer Aliz farande också, men hon valde tack och lov att springa runt mig. Efter det tog Queen ut på vägen och drog fullt race över till grannens nordisar, därav minst en hingst. Jag fick ta i henne vid hagen lääängst bort, och där stod hon och såg pillimarisk ut. Sedan lät hon sig snällt ledas hem igen. Knasiga hästen! Under ridturen var hon dock ängeln själv, både idag och igår.

Nu är jag hemma igen efter sex långa tråkiga dagar med jobb. Så jag är alltså ledig imorrn, sen jobb tre dagar och sen ledigt i hela fyra underbara dagar! Jaaaaa!

Stoort grattis till Anna och Niklas som blev föräldrar i fredags!Nu när jag kom från stallet så åt jag middag och sedan plockade jag med studsarn och gick ut på lite rävjakt, dock lyckas jag inte ta död på nån trebent räv idag heller. Erik var ute och försökte ta den av daga förut idag, och det hade ju gått bra det om det inte var för att han hade med sig hagla och inte studsarn. Illa, illa.

Ikväll har faktiskt Magnus frågat om jag vill följa med ut på en promenad, och ja, varför inte? En promenix är alltid skönt, och Magnus, han är ju Magnus. Det säger väl det mesta.

Sen ska jag sova för jag är trötten, kom hem från stallet skapligt sent igår och så har jag jobbat sen sex imorse.

Nu ska jag äta sån där vaniljkräm som man har på tårtor för det blev över när mamsen gjorde tårta nyss! Mumselimumsmums!Första älgen, det är några år sen nu, men ack vilka minnen.
Ett fullkomligt prickfritt arbete av Arro-hunden och sedan talade fina, fina Tikkan
.


Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0