Långhållsskytte på snabba älgar...

...har jag inte ägnat mig åt idag, men om jag hade få stopp på ekipaget med ko och kalv hade jag lätt nypit kalven. Dock gick det undan lite väl häftigt för det håll jag hade. Men nu finns kalven kvar till oktoberjakten istället. Såg även en älg till under hemfärden.

I övrigt sökte Vicke riktigt bra idag, men jag får känslan av att han kan vara hos älgarna ibland utan att öppna munnen och skälla. Han måste ha varit uppi de här älgarna tidigare på släppet, då de var nära när de väl kom loss. Han har en otrolig respekt för älgarna, men nog tycker jag att han kan skälla lite på dem ändå? Jag vet ju att han kan, skällde ju en tolvtimmars ifjol t ex, så så svårt borde det inte vara?
Men nåja, det är bara att kämpa vidare. Idag var det i princip vindstilla också, så det var inte det lättaste vädret att jaga i, minsta ljud hördes hur långt som helst.

Nya tag oktober!En sån vill jag skjuta!Sakta rullar skallen mellan trädens stammar,
lycka och frihet pulserar i ditt hjärta i skallets takt.
Din hund och du, i ett tyst samförstånd,
jakt när det är som bäst.Septemberjakten snart slut.

Imorgon är sista dagen för septemberjakten, dagen kommer självklart att avnjutas i skogen med hunden. Tänkte plugga en stund på morgonen och sedan ta med Vicke ut i skogen, och förhoppningsvis ta en älg. Utan passare är sannolikheten för ståndskall något större ialla fall, med tanke på att älgarna är något mer ostörda.

Blev femton älgar nedlagda under de första nio dagarna jaktlaget var ute. Tyvärr ojämn fördelning mellan kalv och stora, men förhoppningvis lossnar det till oktober.

Just nu är jag inne i en läsperiod av det tyngre slaget, har under fyra dagar gjort 6 kapitel i kemiboken, alltså verkligen jobbat igenom dem ordentligt. Har två kvar att jobba igenom innan jag är färdig med det jag har tenta på nästa lördag. Sedan har jag tenta i Biologi A och Matematik B vecka 44, så det är fullt upp.

Har heller inte hunnit med hästen som jag vill, men har nu lovat mig själv att jag ska dit till veckan. Lite paus från pluggandet borde jag kunna få unna mig själv. Underbara Queen som jag saknar så himla mycket!

Ikväll, efter plugg, så blir det middag och bowling med Jimmy, Jocke, Hanna, PH och Elin. Det ska bli riktigt kul, och sen bär det alltså av hemåt för att avnjuta morgondagen.

Nästa fredag ska jag och pappa till Hede med hundarna. Nittro ska HD-röntgas och tatueras, han är bara chippad nu, samt göra allmän hälsokoll på båda hundarna, så Vicke får följa med också.
Så nu får ni hålla alla tummar ni äger och har för att Nittros höfter är fräscha och fina!

Nittro ska för övrigt också ut i skogen imorrn, men det blir pappa som får lufta honom.Näni, nu ska jag återgå till mina spännande molberäkningar i kemin!
Arro, älskade underbara hund.
Jag saknar dig!


Leva livet

Under veckan som gått har jag varit på skolan tisdag, torsdag och fredag, men jagade förra helgen, måndag och onsdag. Imorrn blir det också jakt, och som jag längtar! Det är verkligen livet att få lyssna till lugnet och känna friden i kroppen.

Planerna är att det blir släpp med Nittro på morgonen på eget område, medan jaktlaget jagar Älgsjöhyggena. Eftermiddagen får Vicke lufta sig, och sen på kvällen ska vi ha jaktlagsmiddag igen.

Nåja, under veckan som gått har det blivit totalt 12 älgar i backen. Jag har skjutit en och brodern två. Pappa har sett en del älg, men ingen har ännu fallit för hans gevär. I tisdags sköt jaktledarn en oxe som Vicke kom med, tyvärr inget ståndskall.

Nu ska jag bädda ner mig, för imorrn är det tidig morgon!Torkat älgkött och tomhylsa

Älgskytt

Ja, imorse drog då vår officiella jakt igång. Strax efter fyra ringde klockan och vid halv sex samlades vi vid slakteriet. Inte helt oväntat blev det Svarttjärnriset som skulle jagas, men en överraskning stod på schemat då vi samtidigt skulle jaga området norr om basvägen i Sutterviken. Sagt och gjort så lottades passen ut och jag fick pass nio vid Lillstensjötjärna. Tog och pallrade mig iväg dit och efter en timmes väntan sköt passgrannen en oxe. En minut senare hörde jag en massa oväsen i skogen, något som flåsade och kom med en jäkla fart, lät skumt, men aja, gjorde mig skjutberedd och då stack en lång ko-mule ut bakom några granar, men hon såg mig precis när jag var på väg upp med geväret så jag tänkte "Oh shit", men så beslutade hon sig för att gå över skjutgatan och strax bakom kom en kalv. Det var lite högt ris, men jag kände att en smäll lär jag kunna smälla dit. Och pang så låg kalven där. Visste att skottet tagit högt pga allt ris som gjorde att jag var tvungen att hålla högt, men en avfångning senare så var den lilla oxkalven i sälla jaktmarker. Senare börjar passgrannen skjuta igen och nedlägger en kalv och en ko, så han hade en lyckosam dag med tre skjutna älgar. Sedan hämtade vi igen alla älgar och snodde dem och hängde in och sen avslutade vi för dagen för nu vankas det jaktlagsmiddag i Nordammstugan, alltså jaktstugan!


Kalven

Vidare gick pappa ensam med Nittro idag, och han skällde faktiskt och pappa är relativt säker på att det var älg. Kul kul!Näni, nu ska jag åka och äta!
Hoppas ni har en god jaktlycka!

Älgskymmel

Imorse var det så dags, älgjaktspremiär! Vid klockan 05:00 ringde klockan och vid 06:20 var jag i skogen med Vicke. Jag smög som aldrig förr, då Vicke har en förmåga att inte skälla på älgarna förrän man typ står på dem, så jag gav mig fan på att älgarna inte skulle höra mig innan hunden var hos dem. Så jag smög, och smög, sakta sakta. Vicke sökte riktigt bra i svängar om 10-20 minuter. Och så helt plötsligt när jag ser hundens svans bara 70 meter framför mig så tar han upp, några skall senare går det loss och jag ser älgen skymla till mellan träden. F*n, älgarna var nog var mig trots smygandet, men vad kan man annat vänta sig när upptaget kommer inte ens 100 meter framför en? Vicke hängde på och det gick undan rakt västerut, samtidigt hör jag hur det knakar och hur ett annat djur går runt mig, så mest troligt var det flera älgar. Kanske den sk Herrklubben, en liten grupp med fyra oxar som setts där, under sensommaren. Blev iaf inget mer skällande, så drygt 3,5 timmar efter att jag släppte så bröt vi och åkte till skola för att få i oss mat. Sen åkte jag till ett nytt ställe och släppte igen, men där blev det inget, han sökte dock relativt bra även där, trots att det blev riktigt varmt där mitt i dan.

Erik ska ut med Nittro nu när han kommer från jobbet, så vi får se hur det går. Själv ska jag följa med pappa till jaktstugan och bygga klart hundgården.
Imorrn blir det skola igen och sen brakar den officiella jakten för oss loss på lördag. Det ser vi framemot.

Sen gratulerar vi Jimmy som sköt en kalv i morse. Grattis!Vicke tar lite rast-vila i skogen


Jakten

Var ute igår med Foxen och Jimmy, men det blidde ingen fågel. Så vi åkte och sköt lite studsare ett tag istället, och sen fick Jimmy en guidning runt i buan och till Mon i Sandnäset.Foxen och jag i skogen

Fågeljakt

Imorrn ska jag ut på fågeljakt med Jimmy och Foxen, det ska bli riktigt kul. Hoppas på skapligt väder utan alltför mycket vind.

Snart, snart, snart börjar älgjakten, och jag har den stora turen att vara ledig från skolan på måndag så då blir det jakt på prämiärdagen! Jag tar med mig Vicke och gör skogen osäker. Vicke som för övrigt skällde älg idag när pappa var ute, riktigt kul!
Nittro hade varit ut i går och hade dragit iväg med nåt och varit borta runt en timme, men inget skällande, men det borde lossna snart, med rätt älg framför nosen på unghunden så.I slakteriet


Näni, nu ska jag plocka i ordning lite grejer och sen blir det godnatt!

Tillbaka på hästryggen

I måndags efter skolan så begav jag mig åter mot vackra Lockåsen och underbara Cosmic Queen, första gången jag red henne på evigheter som det kändes. Hon gick som en klocka, men var otroligt pigg, så jag red mycket tempoväxlingar, halter, öppnor och slutor, och så småningom hade jag en ganska cool häst i mina händer. Hon är fruktansvärt häftig det där yrvädret!

Skolan, ja. Det har nu dragit igång på allvar med kemi, biologi och matte. Det känns helt okej, men jag måste verkligen nöta in matten för att jag ska fatta och för att det ska fastna. Skulle lätt byta ut mattekurserna mot språk om det var möjligt, men det går ju inte direkt!

På måndag är jag ledig så då blir det jakt på självaste premiärdagen, det gillar vi skarpt. Vi får se om jag tar Nittro eller Vicke, men det lutar mot Vicke i dagsläget. Eller varför inte båda? Dagen är ju lång, och jag tror hundgården vid jaktstugan är klar då, så kan lämna en hund där, så behöver jag inte ha honom i bilen och det är varmt.

Imorrn blir det skola mellan 8:15 och 10:00, sen hem och plugga och ta rätt på tvätten, sen åker jag till Queen igen. Funderar på att ta en riktig långtur och bara njuta av hästen. Eller kanske rida på banan en stund, vi kan behöva lite hyfs både jag och hästen! =)

Nu ska jag kika på TV, har förtjänat det efter att ha begravt näsan i matteboken halva dagen.

Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0