Sörenälg, Nittroälg, Emmaälg och nollälg.

Tisdag 15/10
På tisdagmorgon jagade vi i Brann, jag gick med Vicke, pappa satt på pass 17 mot Tjutbulinja. Erik hade rest till Stockholm för att kika på fotboll. Andra hundförare var Micke med sin Boss.
 
Det var ett tämligen händelselöst pass för min del, vi hittade inte igen någon älg. Eller ja, förmodligen hade han iväg en som gick söderut, men det blev aldrig nån skälling.
 
Mickes hund fick tag i älg, men det drog iväg och han fick igen hunden nästan nere i Gillhov.
 
Min favoritgrålle
 
Vickevire

På eftermiddagen blev det norr om basvägen i Sutterviken, jag satt på pass 25 i basvägen, pappa på pass 3 mot Trättmyra, det vi röjde i somras. Elaine gick med hund. 
Det började med att tiken drog runt och ut ur området, gjirde en resa bakom passlinjen på basvägen och sen in i området igen. Det dröjde sen inte länge förrän hon fick tag i älg som försökte smyga ut hos självaste jaktledaren, men se det gick inte! Sören sköt ner kvigan som försökte springa ut i Storstensjön, men dog precis på strandkanten!
 
Kvigan i strandkanten
 
Älghämtare
 
 
Onsdag 16/10
Onsdag är som vanligt halvdag för laget, och vår vana trogen skulle Bröttjärnberget jagas av. Jag satt på pass 12, pappa gick med NIttro tillsammans med Nils, min kusin som jagar i Gäle annars. Erik var fortfarande i Sthlm. Anders gick också med sin hund.
 
Pappa och Nils gick in från pass 22 i Getingmyrdalen. Vovve sökte ut bra och vid 08.10 hörde jag hur ett rungande eko skvallarade om ståndskall. Det stod inte alls långt ifrån där pappa och Nils stod, och de satte sig i en gallring och avvaktade. Ståndskallet gled långsamt norrut mot Älgsjön och efter 30 minuters skall så sköt Nils och pappa ner älgen tillsammans. Det satt en 9.3 och en 8x57 kula i bogen med 7 centimeters mellanrum. Haha, pappa blev visst nervös, trots att vi vet att Nils är en duktig skytt, när älgen inte la sig ner utan började springa så då sköt han också. Helt i onödan som ni förstår, men nåja, det var ju lite skoj! Grattis till båda två, och ÄNTLIGEN en ståndskallsälg för NIttro! Han har skällt och skällt hela jakten, men hussarna och matten har inte fyllt sin del av avtalet förrän igår.
 
Hos mig på pass 12 var det mysogt, man ser bra över hygget och den klara morgonen gjorde alla ljud tydliga - det var t ex älg som klev runt sydväst om passet som jag hörde flera gånger. De hörde säkerligen mig också, men ändå. Precis när pappa meddelat att han tagit ur och skulle börja gå igen så började det braka i skogen bakom mig. Snabbt som attan - av med radion och på med hörselkåporna! I skogkanten kom det en ko med kalv, jag hojtade till och fick stop på dem, men kalven var skymd bakom en gran. När kon satte fart igen kom kalven ut i en öppning och jag sköt första skottet. Kalven sprang 10-15 meter och stannade sedan upp, men såg ut att ta ny fart och då satte jag en ny kula i halsen på den, och den stendog. Yej! Mitt livs 17e älg var ett faktum, och säsongens första! Grattis till mig! Tio minuter efter dök Anders hund upp i spåren.
 
Min kvigkalv och Anders hund Zeb
 
Pappa, Tommy och Nils hjälps åt att lasta Nittros kalv
 
Kalvlass
 
Laget hade som sagt ledig eftermiddag men jag, Nils och pappa beslutade att släppa Kitos en sväng på eftermiddagen. Jag tog pass på hygget vid PRO.passet (pass 19) i Svarttjärnriset och gjorde en redig eld. Grabbarna gick med Kitos.
 
Han tog upp vid 15.35 och skällde i ca 10 minuter innan älgen försvann för honom. Han har en väldig respekt för älgarna och tyckte nog den var lite otäck, pappa sa att han morrat och grymtat på den mellan skallen! Haha, knashatt!
 
 
Torsdag 17/10
Morgonjakt i Norknularna. Den förlorade sonen/brodern gick med Kitos, pappa satt på pass 24 i södra änden på södra Storstensjön och jag satt på pass 21 vid Döderbuan. 
Ingen älg sköts och det mest spännande som hände hos mig var att det singlade ner några snöflingor.
 
På eftermiddagen så jagade vi i Gruvberget, pappa gick med Vicke, jags att på pass 22 och Erik på pass 14.
Pappa hittade en enda färsk skit, typ inga spår och ingen älg blev heller skjuten. Det var heltomt på älg i det gruvliga berget!
 
NU - sova och imorrn väntar Svarttjärnriset på mig och NIttro.
 
 
 
 
 


Kommentarer
Majsan, Lindsjö taxar

Stort grattis! Fasiken din 17e älg!!! Jag har jagat mycket längre än du o har bara fällt 2 kalvar. Det går trögt för oss här nere i SMåland, lika på flera ställen sägs det.
Får nog komma upp till dig nästa år :-)
Majsan//

Svar: Tack! :) Vi kanske kan ordna att du får komma upp, men då vill jag allt komma ner på lite riktig taxjakt! ;)
Vimlan

2013-10-17 @ 22:14:01
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0