Varför?


Här på Kvarnvägen brinner ett ljus, en låga för den själ som är du.

Vila i frid, Sebastian.


Huset

Här kommer lite bilder från huset!
Klicka på de små bilderna för att få dem större.Vid balkongen och fönstret närmast har jag mitt rumDen lilla boden och lite av trädgården


    
Vardagsrummet


    
Vinterträdgård och bastuMitt rum


     
Lovis, Leonell och Love


Sen finns det ett badrum, samt Tobbe och Majas arbetsrum på övervåningen, förutom mitt rum och vad man kan kalla ett allrum alldeles ovanför trappen. Hallen nere är under renovering, och köket fastnadevisst inte på bild idag. Men det kan komma i framtiden!

Säsongens tredje älg

Ja, för mig har passittandet varit givande, i söndags föll den tredje älgen för säsongen för en kula från mitt gevär, en kalv som klev ut i en av skjutgatorna vid pass 21 i Getingmyrdalen.Såg även en annan ko med kalv när jag höll på ta ur, men då kunde jag ju inte skjuta! I oktober ska jag skjuta älgar på rätt sätt - det vill säga för hund på ståndskall.


Nu är jag i Obbola och har haft skola i tre dagar. Har examination på insekter på fredag, sen blir det sittning på kvällen på Origo, och på lördag lite festligheter hos våra grannar.
Fullt upp!

Sjöälg

Idag jagade vi området runt Gruvberget, jag blev tilldelad pass nummer 20, även kallat björnpasset sen en i laget såg björn där för ett par år sen. Runt tio tiden såg jag det skymlade till mellan träden och ut klev en oxe, jag visslade fast, la dit korset och tryckte av, älgen snodde runt och jag fick dit en smäll till och då tvärförsvann den. Då klev jag fram några meter och såg den stå och vara lite vinglig på benen, men just då kom hunden och då for älgen iväg. Jag handspårade ett par hundra meter, till älgen passerade över en väg. Rikliga mängder blod och tydliga spår gjorde det lätt att spåra, men vid vägen kände jag att det var bäst att gå på med en spårhund istället. Sagt och gjort, Erik kom dit med Vicke efter en stund och spårade några hundra meter till, tillsammans med den andra hundföraren vars hund var efter älgen. Vid en bäck stannade de för och rapporterade vilken riktning älgen vikit av. Jaktledaren bad dem vänta där medan vi postade om. När det var klart spårade de vidare.

Efter ungefär 20 minuter kunde jag höra på radion att de hittat älgen, liggandes ute i Stensjön. Herregud vad jag tackade gudarna då, samt utförde en liten glädjedans på mitt pass.

Därefter bar det av till Dammen för att hämta en båt och sedan började ett älghämtningsarbete som blev klart först nu. Nu hänger dock oxen i slakteriet och jag känner mig tillfreds.

Lite bilder från dagen...
Klicka på de små för att få dem större.

           
   


Vicke spårade riktigt bra. Känns skönt att ha en bra spårhund som man kan lita på. 

Den här älgen är det största jag skjutit, även om den nu inte var gigantisk så ska den få en plats på väggen. Skotten hade tagit ett lågt, långt fram, precis som jag spekulerade efter jag skjutit, och ett högt. Det var därför han tvärförsvann efter andra skottet, han drev omkull bakom en gran där, men i och med att hunden kom så snabbt efter så hade han förmodligen inte ro att ligga kvar där, och sen gick han på adrenalin tills han stupade ute i Stensjön.
Segdeg

Det går trögt med jakten, på fem dagar har det bara blivit 7 älgar, vilket är väldigt lite för att vara hos oss. Pappa fick i alla fall skjuta en kalv i måndags på gångstånd för grannlagets hund.
Hundarna våra har inte kommit igång som jag hoppats. Vicke skällde lite i måndags på en kviga, men hon stod ute på ett stort slätt hygge och kände sig väl inte helt bekväm i det. Senare den dagen höll jag på blev översprungen av en ensam kalv som Vicke kom emd rätt emot mig.

Igår och idag har det setts björn på markerna, men ingen av de som sett har tagit björnpasset (som vi har som krav för att få skjuta björn) så den lever ännu, och snart är tilldelningen slut. Överväger skarpt att åka och sätta mig på passet där den synts två dagar i rad, för jag har ju iaf björnpasset. Men, men...

Nittro har skällt några minuter då och då, men det verkar seegt även för honom. Han springer vägar ibland, men kommer tillbaka om man väntar tillräckligt länge, så det verkar iaf hoppfullt på den fronten. Nu får han bara så lov att börja skälla älg också!

Nu ska jag iväg och rösta, så har jag det gjort. Återkommer med rapport under de kommande dagarna.

Säsongens första älg

Igår jagade vi Svarttjärnriset på morgonen, jag gick med Vicke. Det blev inget då, fast han skickade iv'g ett okänt djur söderut. På eftermiddagen blev det inget heller, så för första gången på typ 35 år gick Dödre jaktlag tomma första dagen.
Våra magar var dock inte tomma för på kvällen blev det middag i Dammen i sedvanlig ordning, tjälaknul, pärgratäng, balsamicosås och sallad satt riktigt gott efter en dag i skogen.

Idag! Fick jag skjuta den här kvigan på pass, Selet. Hade suttit på pass i typ fem minuter när hon kom lufsandes genom skogen, och jag fick henne på runt 80 meter med bredsidan till. Sköt ett skott och då snodde hon om och tvärrusade rätt emot mig, sedan vände hon runt helt och i en lucka tryckte jag dit ett skott till, då stöp hon direkt.
Första skottet satt i lungpaketet och det andra satt i ryggraden mellan lungorna och puckeln, inte underligt hon tvärstöp!


Bilden är på fel ledd, men det får ni leva med.

Nån timme senare så sköt brorsan en kalv och ännu lite senare föll en oxe för BO. En riktigt bra dag!

 

Jakt!

Jag vet att jag lovade er bilder på huset och mitt nya boende, men de senaste veckorna har verkligen barit helt späckade så jag har helt enkelt inte hunnit. Det har varit skola hela dagarna, med mycket exkursioner och intressanta föreläsningar, och sen på kvällarna har det varit nollning för hela slanten.

Nu är jag dock på väg hem till vackra Gillhov igen! För nu ska jag jaga, i nio långa underbara dagar ska jag bara vara i skogen med hundarna! Ska bli så jäkla skönt!

Hoppas att alla ni som jagat den hgär veckan njutit och haft det riktigt bra, jag har mitt roliga kvar! ;)

Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0