Ny familjemedlem och hundslagsmål

Tyvärr har de tinte blivit så mycket älgjakt för mig i år. Skolan, hästen och flytten har tagit upp, och kommer fortsätta ta upp, väldigt mycket tid.
 
Senast jag var hem till Jämtland för att jaga var för två veckor sen. Tyvärr blev det bara en och en halv dag med jakt, sen blev det en tråkig (men ändå bra) kväll hos veterinären innan jag och Johan åkte till Umeå igen på söndagen. Men vi ska ta det här i rätt ordning!
 
Jag och Johan åkte alltså ner på torsdagen, dels för att jaga på helgen och dels för att träffa vår nya familjemedlem - en hamiltonstövare vid namn Tyson. Det var en smal men glad stövare som möttes oss hemma hos min bror i Gäle. Jag och Johan ska ta över honom från hans förra ägare som inte har tid för honom. Med lite mat, kärlek och omvårdnad så ska det nog bli fason på honom också.
 
Johan och Tyson i samspråk
 
Aj. Liggsår på frambenet (enligt rapporter så ska det ha börjat läka nu)
 
Skönt med en egen filt
 
Så här kan man också ligga och sova
 
Tyson kommer upp till oss i Umeå nu på fredag. Min bror har haft honom tills vi har byggt färdigt vår hundgård vid huset som vi har flyttat till. Enligt alla rapporter som jag fått så har liggsåren börjat läka ihop, han har lagt på sig lite vikt och igår så drev han också hare när Erik var ute i skogen med honom! Det ska bli så kul att få en hund i huset, jag tycker ju inte att det är ett riktigt hem förrän det finns hund i huset!
 
Nåväl, tillbaka till den där helgen för två veckor sen när vi var och jagade också!
På fredagen tog vi Nittro med oss upp i Älgsjöhyggena, pappa gick i Norknularna med Vicke, och för att göra en lång historia kort så kan jag berätta att Nittro hittade älg älgar?) som han vallade över halva Älgsjöhyggena, hela Bröttjärnberget och norra delarna av Norknularna innan han bröt/blev infångad. 
Vicke hade tag i älg som han skällde på, men som tyvärr aldrig ramlade i backen.
 
På lördagen var det jakt med laget och pappa skulle gå med Nittro och Lars med sin hund. Johan fick hänga med pappa medan jag satt på pass under morgonen. Det var massor av älg i Skåltjärnberget, där vi jagade, men ingen av dem var av rätt sort (vi har bara kalv kvar), eller på rätt håll, i rätt läge eller ja, ni vet hur det kan vara med älgjakt!
 
När vi bröt var båda hundarna ute på villovägar och hundkarlarna blev kvar i skogen medan vi andra omgrupperade för att göra ett kort jaktpass innan solen gick ner.
Jag skulle gå med Kitos och vi skulle jaga i Dösjöbränna. So far, so good.
Men en jaktdag är en jaktdag är en jaktdag. Kitos hittade färska harslag, sprang rakt på haren och sen var det ju kört med den älgjakten för harar är ju roliga om de är alldeles framför nosen på en!
Vi bröt för dagen.
 
På väg tillbaka mot bilen ringde jag pappa för att höra hur om han fått igen hunden. Pappa berättade att jag var tvungen att komma till skolan och kolla på Nittro. Han och Lars hund hade hamnat i slagsmål! Åhnej!
På skolan i Dödre lastade vi ur hunden, inte halt men lite blodig här och där. Vid närmare titt kunde jag konstatera minst ett bett i vänster fram, ett i vänster bak över knäleden, ett vid svansen och ett på ryggen. Bara att ringa veterinären!
 
Vi fick kontakt med jouren och fick åka in till djursjukhuste direkt. Vi lämnade Johan i Gäle så han kunde se efter Tyson som varit hemma ensam hela dagen. 
Väl hos veterinären så uppdagades även två brutna tänder utöver de skador jag hade upptäckt. Hunden fick lugnande och kördes sedan iväg för att få dränageslangar insatta i såren.
 
Just framkomna till veterinären. Det här är den dåliga sidan, syns inte mycket med all päls
 
Ryggbettet
 
Bettet vid svansroten
 
Har fått dropp och lugnande
 
Omplåstrad
 
Stackars rumpestumpen
 
Ganska sliten kille
 
Hemma och provar tratten, ganska miserabel vovve
 
Nu har Nittro levt som innehund de senaste två veckorna och såren har läkt ihop fint. Tänderna får väl dras/åtgärdas i framtiden. På dagarna har hunden fått vara med pappa på jobbet, vi byggde om hela hans flak på bilen till konvalecenspalats åt Nittro. Madrass, filtar och mattor så till och med en sultan hade varit nöjd!
Om vädret fortästter vara på vår sidan så finns det hopp för någon mer älgjakt runt jul, det vore riktigt kul! Annar får vi försöka hitta någon hare åt Tyson helt enkelt.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0