Frihet

Tänker ni någonsin på vad som fick er att börja med jakten?
Och när ni tänker på det, tänker ni sedan på vad det är som får er att fortstätta med den?

För mig, som föddes in i ett hushåll där jakt och hundar tar väldigt stor plats, så var det ju svårt att bli annat än intresserad redan från början. Fast vad jag inte visste när jag som fjortonåring stod där med min nytagna jägarexamen och liksom kunde ta de allra första stegen som jägare var hur mycket jakten skulle ge, och hur stor plats den skulle komma att ta och hur mycket kärlek man kan känna till ett intresse.

Fast vad får mig att fortsätta med det här? När man suttit på pass i sju timmar en blöt och kall höstdag, det är eftersök och man vet att dagen inte kommer vara slut på länge än, man fryser ända in i själen och ingenting tycks värre, då kan jag ibland undra vad tusan jag håller på med egentligen.
Medan andra gånger, när man är inne på ett ståndskall och kan njuta av hundens dundrande arbete och man bara vill stanna kvar där och då. Då är det värt allt, oavsett hur många års slit, tålamod och tid man lagt ner. Just känslan som slår en då, den finns det ingenting på jorden som kan mäta sig med.

Fast det finns också gånger, när du är ute i skogen och hunden kanske gör ett mediokert jobb, det är blötsnö och en väldigt tung dag, när det egentligen inte händer något särskilt. Men ändå fyller det du gör dig med lycka, det är då jag vet att det är rätt.

Jag jagar inte för att minska skogsskador, viltolyckor eller för att man får tillgång till en högkvalitativ råvara. Jag jagar för att det får mig att må bra, för att jag behöver det, rensa tankarna och känna den där sällsynta känslan av total och villkorslös frihet. Jag jagar för att kunna leva och fungera, för kärleken till hundarna och för att det inte går att förklara varför jag älskar just jakten.


Fullt ös

Är just nu i stan och håller på försöka få ordning i kaoset som uppstått i lägenheten. Det är grejer överallt, jag skämtar inte! Och ända har jag ju fått iväg en laddning till Umeå redan. Hur kan så mycket rat rymmas på 43,5 kvadrat? Ja, jag begriper då inte!

Igårkväll var jag på stråket med Iza och grabbarna, så jäkla roligt! Helt tokigt kul kväll, precis vad jag behövde för att ladda om. På onsdag kör vi igen! Yiihaaa!

Imorrn blir det jobb i Bensjö och tokstädning av lägenheten förstås - besiktning på torsdag! 





Satt och läste igenom en massa gamla blogginlägg förut idag, och när jag kom till den 9 mars 2009, då rann tårarna. Jag saknar Arro så fruktansvärt mycket...

Flyttar

Imorrn går första flyttlasset norrut, känns både ra och dåligt. Klart jag vill börja skolan och så, men åhhh, vad långt det kommer bli hem och till allt som finns här!

Har jobbat på Gällö mätstation den här veckan, riktigt trevligt att göra nåt annat än svara i telefon!

Men vad oinspirerad jag var till att skriva något. Alla jag känner är på stråket eller ute på andra äventyr, så jag är lite less!

See ya!

Dunisar



Nu börjar de små liven få dun och fjädrar.

Bröllopet

I helgen som var så var vi alltså på bröllop i Köpmanholmen, min kusin Tobbe och hans söta Maja skulle gifta sig. Vi åkte dit på fredagen och landade vid vandrarhemmet Kajen, som också var stället där själva bröllopsfesten efter bröllopet ägde rum.
På lördagsmorgonen fick vi åka färja ut till Trysunda där vigseln skulle äga rum. Första gick vi en liten tipsrunda med frågor om brudparet, och sedan kikade vi på ön. En jättevacker ö med sköna stränder! Hit kan jag absolut tänka mig att åka fler gånger.



Hjälpte till att vika servetterna på fredagskvällen, alla hade en unik, handsydd servettring som efter att den ttjänat sitt syfte som just servettring blev en brosch. Helt sjukt fina, och vilket jobb de lagt ner på dem!



Ute vid Storviken, dit tipsrundan gick. Jättevackert ställe!

Eftertipsrundan åt vi lite lunch innan det var dags att byta om och förbereda sig för vigseln. Jag var lite nervös för jag hade ju fått i uppdrag att läsa några bibelord som paret valt ut.



De lyckliga tu



På väg från kapellet

Sedan bjöds det på champagne och tårta.



Paret med brudnäbb



Den nyköpta villan som bröllopstårta!

Sen blev det alltså trerätters middag på Kajen, dit vi åkte med färjan. Under middagen sjöngs det, och spelades och berättades historier om brudparet. Under mitt tal började jag gråta så jag inte kom ihåg ett ord av vad jag skulle säga. Första gången jag någonsin gråtit av ren och skär glädje - så glad är jag för de här människornas skull!



Tobias och Maja Johansson


Kärleken är det vackraste som finns.

Fågelbäbisar!

Nu har de kläckts!
Det kom tre stycken i måndags och sen två till i tisdags och den sista igår, och han är sååå liten!


Småttingar




Matdags! Den minsta är längst ner till vänster, ni ser ju att gapet inte är ens är hälften av sina syskons.




Nu över till något annat...

Jag kom in på biologprogrammet i Umeå!
Det känns så himla bra!
Och boende är ju löst redan eftersom min kusin har erbjudit mig ett rum i sin nyköpta villa, så nu är det gara att vänta på skolstarten!

Inga ungar än

Fågelmamman (eller pappan?) ligger på äggen än, så några ungar har inte kläckts. Vi väntar med spänning!


Haha, den ser sjukt stor ut!



Nu bär det av till Köpmanholmen för mig, blir där hela helgen eftersom det är bröllop! Det är de här underbara människorna som ska gifta sig! Min kusin och hans söta fästmö.


Hoppas ni får en trevlig helg alla!


Dagens outfit

Ni vet alla dessa fjortisartade storbloggare, unga tjejer som tjänar pengar på att blogga, provocera och ha "bloggbråk" med andra bloggare, de brukar ju också, förutom alkohol, gilla att publicera bilder på vad det äter och allra helst vad de har på sig.

Jag tänkte därför bjuda er på en alldeles egen Dagens outfit:




Jacka: en blå Bagheera, köpt på Landéns
Byxa: gröna fritidsbyxor från Pinewood, också de från Landéns
Skor: låga kängor från Outdoor Adventure, okänt inköpsställe

Till detta bärs en hatt från australiensiska Ayers Rock Hats, och min fantastiska kniv.





Fiskelyckan lyste med sin frånvaro så till sist gav jag upp och bjöd in mig själv på en kopp te hos Nicke. Blev litte jakt och hundprat, så nu klarar man sig en stund till.


Fågelholken

Förra året fick min bror en fågelholk med kamera i, så att man kan titta på fåglarna som bor där. Förra sommaren flyttade det aldrig in några fåglar men i år har det kommit hyresgäster!



Holken sitter vid nocken till vår carport/sommarstuga. Det är ett par talgoxar som flyttat in, och nu har de lagt sex stycken ägg.



Min tanke är att jag ska lägga ut rapporter från holken relativt regelbundet tills ungarna är stora och har flyttat. Jag tror att de legat på äggen runt en veckas tid. Så vi får se när de kläcks!


Fiske, badpremiär, påkörd älgko och björnar.

Jag har så himla mycket att göra hela tiden så jag knappt haft tid att sitta vid en dator, annat än på jobbet. Och när man suttit vid en dator under åtta timmar en dag så är man inte så sugen på att sätta sig vid datorn hemma. Men nu gör vi ett förösk iaf!

Senaste veckorna (när skrev jag sist egentligen?) har mest bestått av jobb, men vi har också hunnit med lite älgspaning, och såklart den vanliga motionen av hundarna, cykling varannan dag ungefär. Igår så var vi iväg och fiskade, pappa och jag. Vi åkte till sjön där vi har båten. Det var strålande sol och nästan vindstilla där på kvällen, hur skönt som helst!
Fisket då? Jani, abborrarna var inte riktigt på hugget, men det blev till sist sex stycken på runt halvkilot som ska få tjäna som middag ikväll. Rökt abborre är så fruktansvärt gott!
Jag fick också en gädda, men den fick bli rävmat.
När vi höll på gjorde upp fiskarna så skulle jag skölja ur hinken, och stod på två stenar, precis när jag böjde mig ner mot vattnet så slant ena foten iväg och jag fick sommarens första dopp! Haha! Vattnet var ialla fall varmare än väntat som tur var!

Förra veckan blev en älg påkörd i Dödre, en ko som tyvärr hade mjölk i sig. Lite trist att kalvar ska dö för att deras mamma blir påkörd. De hittade dock aldrig igen kalven så de gick nog björndöden till mötes, eller så svalt den ihjäl.

Appropå björnar!
Det har varit en mängd olika björnar synliga på markerna och kring Gillhov så till hösten kan det bli spännande.
En av björnarna fick min bror se, och sen åkte han hem efter Nittro för att prova spåra lite där han sett björnen. Hunden visade helt klart intresse och tyckte det var spännande med en ny doft i nosen. Sen skulle brodern åka hemöver igen och då kom björnen fram på vägen igen! Då tog han ut hunden så att han fick se den, först slokade svansen lite men sen började han skälla på den och vill komma lös! Som närmast var de trettio meter från björnen. Kul att hunden visar lite intresse, även om man inte vet hur han beter sig när han är lös och kommer uppi en björn.

Nu ska jag gå ut i solen en stund och sen blir det fika på bygdegården som öppnar sitt sommarcafé och loppis idag! De håller öppet varje lördag hela juli, så om du har vägarna förbi Gillhov så är det helt klart värt ett besök!
Annars kan ni ju alltid hälsa på mig! :)


Hoppas alla får en jättefin helg och att ni alla är medvetna om att det bara är drygt två månader kvar tills älgjakten brakar lös!


Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0