Jaga älg, jaga älg, jaga älg!

Jani, en del tycker att man är tokig, menidag var det dags för älgjakt igen. Men jag menar, det är älg kvar på tilldelningen, snöföret tillåter släpp och hundarna är i form, så varför inte?
 
Jag och Johan tog med oss Nittro till Bröttjärnberget där vi släppte kl 10.40. Vi behövde gå ca en kilometer i medvind längs en väg för att sedan vika upp i självaste Bröttjärnberget och sen ner på andra sidan och rätt i vind. Det tog ca 40 minuter innan vi startade jakten "på riktigt", om man säger så, och var rätt i vind, även om jycke var lös hela tiden.
 
Han gjorde en del längre sök turer, men det var först strax före 13-tiden som han fick tag i älg. Det stod nere på andra sidan Getingmyrdalen, vi hörde honom bara ytterst svagt och besteg tvärt berget för att höra bättre. Det gick undan hela tiden och den blöta snön hindrade Nittro lite i sin framkomst. Han jobbade med älgen/arna i drygt en timme innan han kom tillbaka, men de stannade inte till ordentligt och vi gick aldrig på. Vid halv tre var vi tillbaka vid bilen igen.
 
Nu blir det några dagars jaktuppehåll över nyår. Den 4-6 januari är vi sedan 5 personer från Umeå som tillsammans ska jaga lite fågel och hare i Dödre, det ska bli riktigt kul! Vi kommer att bo i Dammen under den tiden, vilket blir extra mysigt.
 
Nittro tog rastvila efter älgjobbet
 
Min älskade hund
 
En matte och hennes hund
 
 
 
 


Kommentarer
Majsan, Lindsjö taxar

Kul att läsa igen...:-) Nitro ser ju heltrött ut ju....fin bild på er båda.
Gott Nytt År!

2012-12-30 @ 22:20:49
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Mona

Det är klart man ska jaga så länge det bara går! :-) Fina bilder och riktigt rolig bild på trötta Nittro! :-)

Svar: Haha, egentligen var han inte så trött som det ser ut. Han skulle lägga sig ner och rulla, men så låg han bara stilla ett tag. Såg helknäppt ut!
Vimlan

2013-01-06 @ 21:32:59
URL: http://monaitrasklandet.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0