Söndag 16/9

Så var vår första jaktveckas sista jaktdag kommen. Som alltid skulle Bröttjärnberget jagas och jag satt på pass 21 i Getingmyrdalen. Pappa gick södra delen av området och Anders den norra.
 
Första timmen var mycket lugn, pappa meddelade på radion att Nittro visst jagat grävling ett tag. Tokstollehunden!
Men sedan vid 08.41 kom upptaget och sedan fick jag lyssna till världens bästa musik i en och en halv timme. Tänk så fort tiden går när man får ett ljuvligt hundskall att lyssna till! Han hade tagit upp nere i konserveringen mot Älgsjöns södra ände, och det hördes - det ekade som tusan över sjön och rullade sedan in i dalen där jag satt. Ibland gick det inte urskilja skallen utan allt var bara som en ekande dov ringning genom myrdraget.
 
Pappa fick se älgarna som hastigast, det var en tvåkalvko, men det gick för snabbt för att han skulle kunna skjuta. Sen rörde sig skallet sakta men säkert ut mot hygget vid pass 12, där Håkan satt. Jag tror nog att det var det mest spännande han upplevt på långe. Älgarna passerade på ca 100 meter i en av skjutgatorna men han fick inget läge på kalvarna. Nittro fortsatte att ösa på och det stannade i skogtussen bakom pass 12, mot Norvägen. Pappa lyckades inte gå på som han ville, det fanns flera passare att ta hänsyn till, och till sist gick ståndskallet loss när det passerade över Håkans spår plus att det kom två motorcyklar längs vägen. Jäle oflyt hele tiin!
 
På eftermiddagen/kvällen blev det styckning!
Vi hade en hel älg och en halv kalv att stycka, vojne vad min kropp var trött sen!
 
Pappan skär i älgen
 

Nittro fick ett mumsigt ben
 

Mums mums
 
 


Kommentarer
Majsan, Lindsjo taxar

Spännande dag ni haft igen...ja det är ju inte bara att sitta på pass. Massa jobb är det efteråt. Nitro är ju jätteduktig...snart är det dags för oss

2012-09-17 @ 22:35:06
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0