Milda Matilda!

Ja, i måndagskväll var vi alltså ute och rekade efter harspår inför tisdagens jakt, då vi skulle låna Anders stövartik Matilda. (Länk finns i listan till höger) På tisdagmorgon åkte min kära bror och hämtade hunden i Svensta och sen bar det av till skogs.



Precis släppt hunden i gryningsljuset.


Vi släppte vid kvart över nio och ungefär fem minuter senare var jösse på benen, men till följd av mycket upplega i träden så hördes drevet dåligt, men vi kunde se hundens aktiviteter på pejlen. Vi lyssnade till de svaga skallen och sen knallade jag iväg ner till Svartbäcken för att ta pass, tyvärr hann haren passera där innan jag kom dit, men med säkerhet tänkte den nog återvända i nästa varv på bukten. Och jodå, mycket riktigt, men haren kom aldrig ut på vägen, utan höll sig ett femtiotal meter in i skogen. Efter en stund passerade den vägen där brorsan stod, men han hade för långt håll då, och haren tog över på andra sidan Norvägen. Jag bytte pass, och fick faktiskt höra drevet ett tag när det gick närmare byn. Men sen passerade det genom skogen bakom mig och jag bestämde mig för att knalla upp till brorsan, då jag tyckte drevet tog över vägen igen hos honom. När jag kom dit visade det sig att han hade skjutit haren! Haha, jag hade verkligen inte hört skottet alls! Eriks första hare på tio år, förra sköt han då han var 15. Kul! Matilda drev i 1,5 timmar.



Matilda och skytten med haren


Vi kopplade jycken och skulle ta lunch, men först skulle vi släppa Matilda på ett nytt spår som jag sett under förmiddagen. Vi släppte på och tände upp en eld, samtidigt som Matildas husse kom på besök då han hade vägarna förbi i jobbet. Hunden hade dock lite problem att reda ut harens spår då den hoppad i löporna från förmiddagens drev, hon redde upp det till sist men efter en kvarts drev var haren borta igen, och då gav vi oss och åkte hem, där Matilda fann sig väl tillrätta i kökssoffan.



Matilda


En mycket trevlig dag, och jag hoppas det blir fler gånger i vinter, under förutsättning att det inte kommer alldeles för mycket mer snö!

Tack till Anders som lånade ut sin hund till oss under dagen!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0