Röntgad och tatuerad vovve

Idag var det så dags för resan till Hede. Vi lastade vovvarna och åkte vid halv nio-tiden imorse. Vi hade gott om tid på oss, så vi stannade mellan Hede och Vemdalen och rastade de fyrbenta varelserna, sedan landade vi i Hede en halvtimme innan utsatt tid.

När klockan var halv elva kallades vi in, och blev mottagna av en av Hede veterinärstations trevliga veterinärer. Medan Nittro fick droger och pappa fyllde i papper så kikade veterinären på Vicke. Knölen han hade vid knorren var inget farligt, en talgkörtel som löper amok bara, men om den inte läkte ihop så lät det som att det var säkrast att operera bort den, speciellt om vovve verkar ha problem av den. I övrigt var han i fin form, vägde 21 kilo, och då är han i full jaktkondition, det finns typ inget fett på den hunden. Muskel-Vicke!

Nittro började vid det här laget bli lite sömnig, men tjurstod upp och lutade sig på pappa, men till slut fick han ge sig och han la sig ner och nattade in. Sedan blev det vaggan i röntgenrummet, och där blev det röntgen av både höftleder och armbågarna. Nu får ni hålla en tumme för att han har fina leder!
När han ändå var sövd skulle vi passa på att tatuera honom, han skrek lite grann, men hela proceduren var snabbt över och sedan fick han en uppvakningsspruta och blev med ens lite piggare, men som sig bör har han varit groggy resten av dagen.
I övrigt tyckte veterinären att det var en fin hund, med mycket muskler. Nittro vägde 30,2 kilo, och även han är i full kondition.




Imorrn väntar deltenta i Kemi A för min del så jag sitter nu i stan och pluggar.
Imorrnkväll hade jag sett fram emot en utekväll, men som det ser ut så lyser sällskapet med sin frånvaro, så det kanske blir Hosjö i stället, eller hemmakväll i Gillhov.

På söndag ska jag till stallet och underbara Queen. Hoppas på skapligt väder så jag slipper blåsa bort!



Idolbild på Nittro från i våras



Kommentarer
Danne.

Är säkert inga problem me höftera. Du har säkert sett att de va en jämte som vann SM idag??

http://www.jaktjournalen.se/sm/algsm09/index.php?page=dog&id=18 De är bara å gratta... www.kvistabo.blogspot.com

2009-10-02 @ 21:56:17
URL: http://kvistabo.blogspot.com/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emma

Ur korpägg kommer inga duvor.

RSS 2.0